Стало відомо, що російські спецслужби готували попередній план втручання в президентські вибори в Україні, які пройдуть в 2019 році. Для цього вони найняли цілий "загін" інтернет-агітаторів, які за гроші повинні були маніпулювати громадською думкою.

Про це повідомили на сторінці Служби безпеки України в Facebook.


Вивести на чисту воду злочинне угруповання вдалося під час контррозвідувальної операції. Крім того відомо, що найманцями стали жителі Кривого Рогу, Нікополя і Дніпра, які адмініструють кілька груп в соціальних мережах.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще


В СБУ додали, що: "Серед завдань, які ставилися представниками країни-агресора, був пошук блогерів і активних користувачів в спільнотах соціальних мереж, які за гроші повинні були публікувати надіслані з РФ політичні новини".

Крім того, напередодні виборів вони повинні були спотворювати інформацію для дискредитації органів влади і місцевого самоврядування в групах псевдопатріотичного спрямування. У них планували закликати до насильницької зміни конституційного устрою України та порушення її територіальної цілісності.

Відомо, що в ході обшуків українські спецслужби вилучили ряд доказів, серед яких - техніка, на якій збереглися заклики "Новоросія від Харкова до Одеси" і карти України без всього південного сходу.

Нагадаємо, у Києві під будівлею посольства Росії відбувається акція пам'яті загиблих під Іловайськом у 2014 році українських військових. Про це повідомляють у Facebook учасники акції та очевидці.

Як повідомляв Znaj.ua, нещодавня заява російського Міністерства оборони, про те, що США нібито"нарощують кількість носіїв крилатих ракет на Близькому Сході", викликала блискавичну реакцію у Пентагоні.

Також Znaj.ua писав про те, що хакери та трейдери з Росії, України та США нещодавно провернули найбільшу в історії махінацію із цінними паперами. Вони зламували внутрішні сервери фінансових новинних агентств, забирали не опубліковані і передані під ембарго прес-релізи з інформацією про майбутні угоди – і відправляли їх трейдерам, тривало це протягом кількох років.