Президент Росії Володимир Путін під час переговорів у Мінську 11 і 12 лютого 2015 року з Ангелою Меркель, Франсуа Олландом і Петром Порошенком погрожував українському президенту розчавити українське військо.

Про це екс-президент Франції Франсуа Олланд написав у своїх мемуарах.

Так, колишній президент Франції зазначає, що переговори йшли дуже важко адже Путін постійно намагався тиснути на союзників та говорив, що немає жодного з'язку до сепаратистів на Донбасі. Проте одного разу він себе все ж видав.

"Порошенко з Путіним постійно підвищували голос один на одного. Російський президент був так рознервувався, що став погрожувати остаточно розчавити військо свого візаві. Це виказало, що російські війська на Сході України є. Путін спохопився та взяв себе в руки", — цитує видання мемуари французького президента.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

За словами Олланда, Путін намагався поділити Україну, вимагаючи автономію для "всталих" народів Донбасу, проте спільна позиція України, Німеччини та Франції не дозволила цього зробити.

"Порошенко невідступно боронив суверенітет своєї країни, тоді як Путін домагався автономії для повсталих провінцій і хотів відтягти припинення вогню ще на три тижні. Він був настільки негнучким, що заперечував свій прямий зв’язок із ватажками сепаратистів, казав, ніби не може за них вирішувати, вимагав, щоб із ними проконсультувалися", — пише Олланд.

За його словами, переговори просувалися дуже повільно з великою кількістю заперечень. Потім Путін заявив, що йому треба проконсультуватися із ватажками сепаратистів.

"Путін виходить подзвонити. Через кілька хвилин він повертається та повідомляє, що сепаратисти — ті самі, про яких він казав уранці, мовляв, їх не знає, — згідні", - зауважив Олланд.

Крім того, як зазначає видання, Олланд, не вагаючись, визначає винних у падінні літака МН-17.

"За кілька місяців до переговорів, у липні 2014-го, ракета, випущена проросійськими бойовиками, ненавмисне збила в районі Донецька літак Malaysia Airlines, позбавивши життя 298 пасажирів, із яких 80 були дітьми" — написав екс-очільник Франції.

Разом з тим варто відзначити, що в місяць заробітна плата українських солдатів, які беруть участь в бойових діях на передній лінії оборони на окупованому Донбасі, становить 20 тисяч гривень.

"Зараз мінімальне грошове забезпечення на передовій лінії – 20 тисяч гривень. Це 800 доларів США, тоді як на початку агресії Росії в 2014 році було 600 гривень в місяць", – розповів президент України.

Держава надає пільги військовим, які передбачені учасникам бойових дій. Крім того, президент відзначив і рівень навчання особового складу, зазначивши, що "спецназ зараз зовсім по-іншому вчать".

Іловайська трагедія: як "зелений коридор" перетворився на справжнє пекло? Нагадаємо, друг Путіна очолив новий уряд Італії.

Як повідомляв "Знай.ua", європейський топ-чиновник продався Путіну.

Також "Знай.ua" писав, що полонених українських бійців перетворили на "м'ясо" для пропаганди.