На Черкащині зібрали понад 20 тисяч підписів проти підвищення тарифу на газ. Загалом на сьогоднішній день таких підписів, зібраних по всій країні, вже майже мільйон
Ініціатором масштабного збору підписів в рамках всеукраїнської акції "Ні – підвищенню ціни на газ" виступила політична партія "Наш край"
До акції долучилися всі області країни і тепер, щоб змусити владців дослухатися до думки людей, тисячі аркушів з підписати українців передадуть до Верховної Ради.
Як розповідає керівник обласної організації політичної партії «Наш край» Анатолій Нужний, всеукраїнська акція "Ні – підвищенню ціни на газ» стартувала 18 липня.
"У багатьох черкащан уже уривається терпець, бо ж скільки можна підвищувати тарифи. Якщо люди вже нині не мають чим сплачувати комунальні послуги, то що говорити про черговий стрибок ціни. Черкащани – обурені. І я впевнений, що такі настрої не лише на Черкащині, а й по всій Україні. Бо ж зрозуміло, що чергове підвищення ціни на «блакитне паливо» спровокує ланцюгову реакцію, що потягне за собою зростання вартості товарів та послуг, падіння курсу гривні", – зазначає Анатолій Нужний.
Вартість газу – це болюче питання для всіх, та особливо, говорить Анатолій Нужний, бідкаються люди похилого віку. За словами стареньких, вони навіть мусять перебиратися на зиму жити до літніх кухонь і топлять там дровами, намагаючись хоч якось економити на оплаті комунальних послуг, адже левова частина коштів витрачається саме на сплату за тепло.
"Але жити у повітках – це не вихід. Тому ми намагалися зібрати максимальну кількість підписів, аби показати уряду, що населення не витримує нинішніх цін. Це при тому, що упродовж останніх п’яти років ціну на газ влада піднімала вже сім разів", – наголошує Анатолій Нужний.
У "Нашому краї" наголошують, що Україна має достатньо вітчизняного газу та усі можливості для нарощування його видобутку. Розвіданих запасів вистачить на 30 років користування, а потенційного газового ресурсу на 300-400 років.

Нагадаємо, російські спецслужби готували попередній план втручання в президентські вибори в Україні, які пройдуть в 2019 році.
Як повідомляв Знай.ua, уряд готує зміни для пенсіонерів з тимчасово окупованих територій.
Також Знай.ua писав, США ослабили мита на алюміній і сталь для трьох країн — Бразилії, Аргентини та Південної Кореї.