Про те, що в разі повернення до влади в Росії комуністів - існує ймовірність початку громадянської війни, попереджав перший президент Росії Борис Єльцин американського лідера Білла Клінтона. Також Єльцин заявляв, що необхідно стежити за Кримом.

Про це йдеться у стенограмах бесід Бориса Єльцина і Білл Клінтон, які опублікувала бібліотека колишнього президента США.

Під час Кремлівського обіду 21 квітня 1996 року, коли Клінтон відвідав Москву, сторони обговорили майбутні президентські вибори в Росії.

Єльцин, як послідовний антикомуніст чітко попереджав про загрозу у випадку повернення до влади компартії.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Існує кампанія в пресі США, в якій говориться, що люди не повинні боятися комуністів, що вони хороші, чесні і добрі люди. Я попереджаю (закликаючи) не вірити цьому. Більше половини з них фанатики, вони знищують все. Це означає громадянську війну", – сказав Єльцин.

"Вони скасують кордони між республіками, вони хочуть повернути Крим, навіть висувають претензії на Аляску", – додав він.

У відповідь Клінтон сказав, що розуміє, що є люди, які прагнуть викликати обурення Заходу, зокрема проти США.

Колишній чиновник Пентагону і директор американського Центру Байдена Майкл Карпентер з приводу цієї стенограми зазначив в Twitter:

"У щойно розсекречених бібліотечних виданнях Клінтона Єльцин застерігає, що якщо Зюганов і комуністи прийдуть до влади у '96 році, вони повернуть Крим" і "навіть висунуто претензії на Аляску". Це корисне нагадування про те, що реваншистські почуття були сильні теж".

Варто нагадати, що російський музичний продюсер і видавець Олександр Чепарухін опублікував раніше невідоме інтерв'ю з першим президентом Росії Борисом Єльциним, датоване 1990 роком.

Єльцин розповів про плани щодо відновлення економіки країни та запровадження ринку в Росії, падінні авторитету "союзного уряду", перспективи отримання підтримки від країн Заходу, благодійності, мету радикальних реформ демократизації, ризики і помилки.

Нагадаємо, Навальний опублікував чергове розслідування.

Як повідомляв Знай.uа, Собчак розповіла про "покатушки" з Нємцовим.

Знай.uа писав, чим Путін підкупив кримську школярку.