Президент РФ Володимир Путін відреагував на загибель ватажка так званої ДНР Олександра Захарченка, який загинув у результаті вибуху в Донецьку сьогодні, 31 серпня.

"Олександр Володимирович був справжнім народним лідером, сміливою і рішучою людиною, патріотом Донбасу. У важкий для свого рідного краю час він встав на його захист, взяв на себе величезну особисту відповідальність, вів за собою людей. Підле вбивство Олександра Захарченко - це ще одне свідчення: ті, хто вибрав шлях терору, насильства, залякування, не хочуть шукати мирний, політичне рішення конфлікту, не хочуть вести реальний діалог з жителями південного сходу. А роблять небезпечну ставку на дестабілізацію ситуації, на те, щоб поставити народ Донбасу на коліна. Цього в них не вийде. Розраховую, що організатори і виконавці цього злочину понесуть заслужене покарання. Хочу ще раз висловити співчуття рідним і близьким Олександра Володимировича Захарченко, всім жителям Донбасу. Росія завжди буде разом з вами".


Нагадаємо, стало відомо, що в результаті вибуху бомби в центрі Донецька глава ДНР Олександр Захарченко отримав смертельне поранення. Захарченко помер в лікарні, куди його доставили після вибуху.
Крім того, інформацію про загибель Захарченко підтвердив депутат ДНР Владислав Бриг.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще


Як повідомляв раніше Знай.ua, глава Донецької самопроголошеної республіки Олександр Захарченко загинув у результаті вибуху в Донецьку. Про це пишуть російські ЗМІ.
Терорист загинув в результаті вибуху в ресторані "Сепар" на бульварі Пушкіна.

Крім того, був поранений міністр доходів і зборів ДНР Олександр Тимофєєв, найближчий соратник глави бойовиків Захарченка на прізвисько Ташкент. Зараз на місці НП працюють оперативники і група рятувальників. Частина центру Донецька перекрита.
Правоохоронці ДНР затримали підозрюваних у замаху на главу республіки.


"Затримано кілька людей, українські диверсанти і пов'язані з ними особи, які підозрюються в причетності до замаху на главу республіки", — пишуть російські ЗМІ. Затримання відбулося на проспекті Богдана Хмельницького, рух по
вулиці при цьому було перекрито.

Раніше повідомлялося, голова Донецької народної республіки Олександр Захарченко став жертвою вибуху, що прогримів в ресторані "Сепаратист" поблизу його резиденції.

Він помер від отриманих поранень у лікарні, повідомляють ЗМІ. Інформацію підтверджує ТАСС з посиланням на джерело в силових структурах.


Також Знай.uaписав про те, що журналіст Денис Казанський повідомив про те, що ресторан "Сепар", в якому підірвали Захарченко - заклад, де регулярно проводить зустрічі верхівка ДНР.