Скандал з видачею угорських паспортів українцям - це ще не вся проблема. Ситуація стає ще серйознішою і скандальнішою через те, що представники консульства Угорщини закликають людей приховувати наявність документа від українського уряду.

Про це на своїй сторінці в Twitter написав глава Міністерства закордонних справ Павло Клімкін.

"Здається, мене дехто в Україні та за кордоном недочув. Проблемою на скандальному відео із Генконсульства в Берегово є не тільки роздача громадянства, а заклик приховати це від України. Є про що говорити і ми будемо діяти!", - написав міністр.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

До речі, український МЗС збирається вислати консула Угорщини за свою витівку. Як відбувається ритуал незаконного отримання другого паспорта, показали на відео.

Нагадаємо, що в консульстві Угорщини в Берегові громадянам України видають угорські паспорти. Процедура супроводжується келихом шампанського на честь отримання другого громадянства та інструкціями - не повідомляти про отримання документів українській владі. При цьому громадяни України вголос присягають на вірність Угорщині.

"Присягаюся, що вважаю Угорщину своєю батьківщиною. Буду вірним громадянином, захищати і служити Угорщини. Хай допоможе мені Бог", - тричі повторюють громадяни текст клятви на тлі угорського прапора.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа" Павло Клімкін рішуче налаштований видворити угорського консула з Берегового в Будапешт, якщо буде доведено автентичність відео, яке демонструє , як у консульстві Угорщини українцям видають угорські паспорти, інструктуючи їх при цьому не повідомляти про отримання документів української влади.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що в Чехії і Польщі думають про українців, і звідки взявся конфлікт.