Шість годин тривали переговори президента Білорусі Олександра Лукашенка і його російського колеги Володимира Путіна. Бацька повідомив, що вони обговорювали політичну взаємодію і українську тематику, - передає БелТА.

Відомо, що зустріч двох лідерів відбулася на російській території, а саме в місті Сочі, 21 вересня. Лукашенко розповів, що на зустрічі в Сочі у форматі один на один вони обговорювали політичні питання, взаємини Росії і Білорусі в рамках ЄАЕС, СНД, ОДКБ і подальше будівництво Союзної держави.

Лукашенко і Путін

"Основна частина переговорів була один на один з президентом. Переговори тривали шість годин, навіть більше. І якщо відверто, то це були навіть не складні, а важкі переговори. Але результативні. Багато уваги ми приділили болючим питанням у рамках СНД, які стосуються наших обох держав. Насамперед – Україна. В дуже позитивному ключі був діалог", - заявив Лукашенко.

Також білоруський президент розповів, що планує продовжити обговорення на саміті СНД і на Форумі регіонів Білорусі та Росії. Зазначимо, це вже друга зустріч Лукашенка і Путіна за місяць. Раніше бацька звинуватив Росію у недобросовісній конкуренції. На його думку, Москва не виконує зобов'язання в рамках Євразійського економічного союзу. Також білоруський президент доручив бізнесу знайти заміну російському ринку.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Лукашенко і Путін

Раніше повідомлялося, що Путін покатав Лукашенка на своїй "гордість". Президент Білорусі Олександр Лукашенко розповів, що президент Росії Володимир Путін позичив йому в Сочі яхту. Також глава Білорусі підкреслив, що між ним і лідером Росії немає ніяких образ. Цілком ймовірно, Лукашенко говорить про президентську яхту "Чайка", на якій Путін і президент Фінляндії Саулі Нііністьо після офіційної зустрічі зробили морську прогулянку.

Нагадаємо, у Лукашенка вирішили відкрити рота, прийшли поради, звідки не чекали.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Лукашенко розповів, як він з Домрачової зробив олімпійську чемпіонку.

Також портал "Знай.uа" писав, що Лукашенко зізнався, що Білоруссю правлять на п'яну голову.