Голова угорського зовнішньополітичного відомства Петер Сійярто саркастично пообіцяв, що його країна "заступиться за права кожного члена угорської громади Закарпаття" і спробував пригрозити "заходами у відповідь" у разі вигнання угорського консула з України.

Дану заяву Сійярто зробив у Будапешті перед візитом до Нью-Йорку, де пройде засідання Генасамблеї ООН. Про це пише "Радіо. Свобода".

Петер Сиярто

"Якщо українська сторона відкличе консула (Угорщини), це не залишиться без відповідних заходів з боку угорської сторони, однак є надія, що цього можна уникнути", - заявив угорський дипломат.

Петер Сійярто також підтвердив, що днями зустрінеться зі своїм українським колегою Павлом Клімкіним. За словами Сійярто, останнім часом в Україні "посилилися антиугорські настрої", які він пов'язує з підготовкою до проведення в Україні президентських і парламентських виборів.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

"Угорщина, отже, зробить все можливе заради добрих стосунків, але стане на захист кожного члена угорської меншини і не допустить, щоб українці порушували цікаві дипломатичні принципи", – резюмував дипломат і додав, що Угорщина робитиме надалі те, що робила і досі – вдаватися до кроків, які будуть гальмуватимуть рух України в бік ЄС і НАТО.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в уряді Польщі різко відреагували на пропозицію українського посла Андрія Дещиці відновити знищені українські пам'ятки на території країни.

Про це розповів оглядач відділу міжнародної політики DT.UA Володимир Кравченко з посиланням на свої джерела в польському уряді.

Варто нагадати, що Чистилище сайту "Миротворець" поповнилося несподіваними гостями. П'ять українських чиновників внесли до списоку ворогів України. У них знайшли угорські паспорти.

Нагадаємо, Євросоюз змінив орієнтацію: Путін торжествує.

Як повідомляв Знай.uа у Клімкіна пояснили, навіщо українцям угорські паспорти.

Знай.uа писав, Клімкін назвав головну проблему паспортного скандалу з Угорщиною.