Громадськості стала відома шокуюча цифра так званих "прогулів" народних обранців, які проігнорували парламентські засідання у вересні поточного року.

Верховна рада
Верховна рада

Виявилося, що 46 народних депутатів майже не голосували у вересні, пропустивши 90% голосувань. Із них 11 – не проголосували жодного разу за місяць.

Про це повідомляє Комітет виборців України.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Зазначається, що нульові показники голосувань у парламентарів Євгена Мураєва, Костянтина Жеваго, Дмитра Яроша, Лева Підлісецького, Юрія-Богдана Шухевича.

Також у повідомленні йдеться, що не голосували депутати-втікачі: Євген Бакулін, Сергій Клюєв та Олександр Онищенко.

"Не голосували також В’ячеслав Константіновський та Андрій Журжій, які заявили про складання депутатських повноважень. Те ж саме стосується і Надії Савченко, яку утримують під вартою", - зазначили у КВУ.

Крім того повідомляється, що левова частина депутатів проголосували лише кілька разів за місяць.

Серед них Віталій Чепинога і Вадим Рабінович (взяли участь в 0,4% голосувань), Юхим Звягільський (0,8%), Юрій Солод (1,6%), Наталія Королевська (2%), Сергій Ларін (3,1%), Анатолій Гіршфельд (3,1%), Дмитро Добкін (4%), Денис Омельянович (4%), Сергій Льовочкін (4%), Нестор Шуфрич (4%), Григорій Немиря (4,3%), Іван Фурсін (5%), Микола Скорик (5%).

Мали місце і псевдоголосування, адже часто політики не голосували, хоч і офіційно були зареєстровані на засіданні. Зокрема, Сергій Ківалов та Михайло Поплавський були зареєстровані на всіх засіданнях ВР, але взяли участь лише в 8% та 10% голосувань відповідно.

"У вересні дещо покращилася участь народних депутатів у голосуваннях Ради. Так, якщо в травні 2018 року 90% голосувань пропустили 71 нардеп, в червні – 79, липні – 52, то у вересні – 46. У першу чергу це пов’язано із важливістю голосувань цього місяця", - констатував голова КВУ Олексій Кошель.

Верховна Рада України
Верховна Рада України

Нагадаємо, незважаючи на те, що в парламенті намагалися скасувати голосування за зміни до законодавства, спікер ВР Андрій Парубій підписав прийнятий вчора закон про збільшення складу Центральної виборчої комісії.

Андрій Парубій
Андрій Парубій


Як писав раніше Знай.ua, Голова Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна "засвітила" у ВР дорогий швейцарський хронометр.


Також Знай.ua писав про те, що днями лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко, якого не так давно збиралися позбавити недоторканності, виступив зі скандальною законодавчою ініціативою.