Так, відповідаючи на запитання журналіста Oboz.TV, він заявив, що імена тих, кого призначить на керівні посади, розкриє під час виборчої кампанії.

За його словами, при відборі він буде користуватися принципами моралі та чесності претендентів: «Як принцип це будуть люди, які відповідають таким критеріям, як професійність, порядність, патріотизм».

На додаткове запитання, коли стануть відомі прізвища цих людей, він відповів, що це станеться під час виборів: «Є люди, особливо, коли я кажу про дипломатів чи військових, які зараз перебувають на посадах. Тому назвати прізвища тих, хто буде в команді при президентові Гриценку означає, що їх відразу звільнять. Важливо, аби люди жили в спокої».

За Конституцією, президент має 5 ключових призначень, які має узгоджувати з парламентом. Це Голова Нацбанку, ГПУ, СБУ, Міністерства оборони та Міністерства закордонних справ.

«Я мав необережність назвати кандидата на пост міністра оборони Івана Апаршина. Відразу пішла команда «фас» і почали нищити його та його родину. Я бережу людей», - додав Анатолій Гриценко.

Насамкінець він заявив, що свої прямі конституційні повноваження Президента по призначенням начальника Генштабу, головнокомандувача Збройних сил, керівників розвідок, голову Адміністрації президента, Секретаря РНБО він виконає швидко і підпише укази одразу.

Раніше повідомлялось, що серед перших законопроектів, які Анатолій Гриценко планує внести у парламент за умови перемоги на виборах, – виписана процедура імпічменту та пакет економічних рішень.