Посол України в Польщі Андрій Дещиця прокоментував повідомлення про критику в польському уряді його заяв про необхідність відновити знищені українські пам'ятки на території Польщі. Про це Дещиця написав у Facebook, передає Хвиля.

"Приписувати всьому польському уряду думки однієї, та ще й неназваної особи, щонайменше некоректно. Вважаю, що і поширювати анонімні висловлювання також не личить такому авторитетному виданню", - заявив посол України в Польщі.

Він заявив, що в його недавньому інтерв'ю RMF FM, навколо якого розгорівся скандал, мова йшла не про "шантаж", а про відому позицію України щодо вирішення конкретної проблеми шляхом переговорів і взаємовигідного співробітництва.

Андрій Дещиця

Дипломат додав, що українські пропозиції відомі польському уряду. "Ми не користуємося послугами «анонімів». Ми хочемо вести рівноправний і відкритий діалог зі своїми польськими партнерами, націлений на взаємоприйнятний результат. Результат, який передбачав би і відновлення зруйнованих вандалами українських місць пам'яті в Польщі, і проведення пошукових та ексгумаційних робіт на місцях польських поховань в Україні", — підсумував він.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Раніше повідомлялося, що в уряді Польщі різко відреагували на пропозицію українського посла Андрія Дещиці відновити знищені українські пам'ятки на території країни. Про це розповів оглядач відділу міжнародної політики DT.UA Володимир Кравченко з посиланням на свої (анонімні) джерела у польському уряді.

Так, за словами цього загадкового джерела, у Польщі нібито вважають, що український посол Андрій Дещиця перейшов червону межу, коли в ефірі місцевої радіостанції RMF24 заявив про те, що Україна надасть Польщі дозвіл на ексгумаційні роботи тільки після відновлення знищених українських пам'яток на території Польщі – в Пикуличах під Перемишлем і Монастирі біля Верхрата.

Нагадаємо, українки покращують демографічну ситуацію в інших країнах, зокрема, в Польщі.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Клімкін назвав головну проблему паспортного скандалу з Угорщиною.

Також портал "Знай.uа" писав, що на польсько-українському кордоні щось відбувається.