Вся Україна із хвилюванням спостерігає за Олегом Сенцовим.

Нещодавно в мережі з’явилась інформація про те, що 25 вересня політв’язень передав із російської колонії листа.

Сенцов

Як повідомила російська правозахисниця Зоя Свєтова в соцмережі Facebook вона була вражена листом. Для неї він став символом надії на краще, коли сил уже немає звідки брати.

Сенцов

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Правозахисниця додала коментар Олега до посту:

"Дякую тим людям, які все ще, незважаючи на цей тривалий нескінченний марафон, продовжують підтримувати мене, а головне і всіх інших українських політв’язнів. Вони не здаються, і я разом з ними. Вірю в хороший результат всієї цієї історії, незважаючи ні на що. Ніщо не буває вічним, навіть погане. Не чекав, що мене на стільки вистачить, і не знаю, на скільки вистачить ще. Але не здаюся! Чого і вам всім бажаю. Привіт усім хорошим людям!".

Получила сегодня очень важное для меня письмо от Олега Сенцова, отправленное вчера 25 сентября. Письмо о вере и...

Posted by Зоя Светова on Wednesday, 26 September 2018

До слова, Росія домагається звільнення росіян, засуджених в Україні.

Про це повідомив прес-секретар МЗС РФ Марія Захарова.

Зокрема, представниця російського зовнішньополітичного відомства зазначила, що дипломати постійно намагаються підтримувати контакти з адвокатами та родичами засуджених росіян.

Марія Захарова

Крім того Захарова розповіла, що російський омбудсмен також намагається через зв'язки з українською колегою Людмилою Денисовою посприяти звільненню росіян.

Також, скандальна Захарова назвала точну кількість росіян, які вже звернулись до Путіна з прохання про обмін на українців, які незаконно утримуються у російських в'язницях.

"Днями ці звернення були направлені до адміністрації президента РФ, а також уповноваженому з прав людини в РФ, якій, за домовленістю президентів Росії та України, доручено спільно з її українською колегою займатися питаннями громадян РФ, затриманих в Україні, і громадян України, затриманих в РФ", – сказала Захарова
Прес-секретар російського МЗС додала, що в Україні засуджено "набагато більше людей, ніж підписали звернення". Доказу своїм словам вона наводити не стала.

Разом з тим варто відзначити, що минулого тижня, український політв'язень Олександр Кольченко, якого Росія незаконно утримує в колонії Челябінська, провів 3 дні в штрафному ізоляторі за "недотримання форми одягу".

Мати унезаконно засудженого у Росії українця розповіла, що перед тим, як потрапити в ізолятор, Кольченко написав заяву про зустріч з українським консулом і уповноваженим з прав людини.

"Формально - за недотримання форми одягу, але незадовго до цього він написав заяву, в якій просив зустрічі з українським консулом і уповноваженим з прав людини. Зараз його вже випустили", - Лариса Кольченко.

Нагадаємо, муніципальна рада міста Парижа 24 вересня одноголосно віддала свої голоси за привласнення режисерові з України, політичному в'язню Олегу Сенцову звання почесного громадянина міста. Рішення ухвалили, завдяки тому, що градоначальник Парижу Анн Ідальго виступила з відповідною пропозицією. Така інформація надійшла від hromadske.

Як повідомляв Znaj.ua, український режисер Олег Сенцов, якого незаконно засудили в Росії до 20 років ув'язнення, звернувся до російських правозахисників Миколи та Тетяни Щур.

Також Znaj.ua писав про те, що президент РФ Володимир Путін доручив своїй адміністрації опрацювати список про помилування 16 чоловік, який йому передала кандидат в президенти країни Ксенія Собчак.