В Україні ціни на газ для населення в майбутньому зростуть приблизно на 25% - відповідний прогноз оприлюднили представники Національного банку України.

Про це заявив глава Міністерства соціальної політики Андрій Рева та наголосив, що не може назвати розмір середньої субсидії, оскільки точної оновленої ціни на блакитне паливо у нього поки немає.

"Я не знаю середньої суми за субсидіями, тому що я не знаю, якою буде ціна на газ. Будуть зроблені перерахунки всіх складових тарифів: гарячої води, опалення. Ті цифри, які ми заклали, виходять з прогнозу НБУ. А він передбачає зростання тарифів на 25 %", - заявив міністр.

Разом з тим Рева зазначив, що кількість тих, хто отримуватиме субсидії, істотно скорочуватися не буде.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Питання в площині підвищення на 50 % не обговорювалося. Не думаю, що він з'явиться, враховуючи необхідність коригувати бюджет", - підсумував Рева.

Обійдемося без субсидій: які сюрпризи приховує новий бюджет

У 2019 році кількість субсидій для українців різко і стрімко скоротиться порівняно із 2018. Уряд посилив вимоги до надання субсидій, і тепер більшість українців, які отримували пільги в минулі роки, будуть позбавлені права на субсидії. А крім цього, скорочення субсидій закладено в бюджет 2019.

Нагадаємо, міністр соцполітики Андрій Рева заявив, що однією з причин скорочення субсидій є підвищення добробуту українців.

"Потреба в субсидіях буде меншою. Це пов'язано з підвищенням пенсій і заробітної плати. Сума коштів, яку виділять для субсидій, залежатиме від ціни на газ для населення".

Нагадаємо, уряд схвалив бюджет на наступний рік.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Кабмін посилив вимоги до надання субсидій.

Також "Знай.uа" писав, українцям показали курс долара на 2019 рік, який заклали в проект держбюджету.