Міністри закордонних справ Угорщини та України не змогли прийти до згоди на зустрічі в Генасамблеї ООН у Нью-Йорку. Там вони обговорювали ситуацію, яка виникла після видачі угорських паспортів у Берегово. Україна обіцяє вислати угорського консула, який видавав паспорти в українському Закарпатті, в Угорщині загрожують відповісти тим же. Про це повідомляє ВВС.

Павло Клімкін
Павло Клімкін

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що зустріч з угорським міністром Петером Сиярто була непростою.

"Але логіка, яку вони взяли ... нагадує мені російську логіку - нібито існування націоналістичних настроїв, свідомого переслідування угорської громади", - розповів Він журналістам.

Павло Клімкін
Павло Клімкін

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Він також розповів, що міністри детально обговорили те, що сталося в угорському консульстві в Закарпатті, але не прийшли до згоди, як тлумачити цей інцидент.

"Угорські консули інструктують українських громадян приховувати своє нове громадянство, і це є фундаментальним порушенням нашого законодавства", - додав глава МЗС.

Він також запропонував Угорщині відкликати консула з Берегового самостійно.

"Якщо в найближчі дні цього не станеться, він поїде додому", - наполягає міністр.

Раніше ми писали, що в консульстві Угорщини в Берегові громадянам України видавали угорські паспорти. Процедура супроводжується келихом шампанського на честь отримання другого громадянства та інструкціями - не повідомляти про отримання документів української влади. При цьому громадяни України вголос присягають на вірність Угорщині.

"Клянусь, що вважаю Угорщину своєю батьківщиною. Буду вірним громадянином, захищати і служити Угорщині. Хай допоможе мені Бог", - тричі повторюють громадяни текст клятви на тлі угорського прапора.

Також ми повідомляли, що глава угорського зовнішньополітичного відомства Петер Сіярто саркастично пообіцяв, що його країна "заступиться за права кожного члена угорської громади Закарпаття".

Нагадаємо, Угорщина придумала, як "помститися" Україні.

Як раніше повідомляв Знай.uа, у Клімкіна пояснили, навіщо українцям угорські паспорти.

Знай.uа повідомляв, що Клімкін вирішив долю головного угорського провокатора.