Скандальний міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що країна готова надати Україні кредит для відновлення доріг на Закарпатті.

Про це йдеться в повідомленні на сайті угорського уряду.

Крім того Сійярто розповів, що під час переговорів з керівником українського МЗС було досягнуто згоду щодо призначення нової посадової особи, яка буле відповідальна за транскордонне економічне співробітництво.

"В інтересах забезпечення безперешкодного продовження програми економічного розвитку Закарпаття заступник міністра закордонних справ Левенте Мадяр та призначений український посадовець мають провести зустріч за першої можливості", - заявив Сійярто.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Також він відзначив, що угорська сторона готова продовжити раніше започатковану процедуру відносно відпочинку українських дітей, які постраждали від війни.

"Угорщина також готова продовжити програму, в рамках якої вона вже забезпечила для постраждалих від війни на сході України дітей безкоштовні канікули на озері Веленце", - наголосив Сійярто.

Також Сійярто заявив, що "в дусі відновлення підґрунтя до довіри" угорська сторона готова активізувати надання кредиту у розмірі 50 мільйонів доларів для фінансування будівництва доріг на Закарпатті.

Крім того, за його словами, угорський міністр заявив, що країна продовжить виплачувати українським студентам спеціальну премію для навчання в місцевих угорських університетах.

Більше того міністр додав, що сподавається на закінчення дипломатичного конфлікту між країнами.

"В інтересах Угорщини, щоби конфлікт, який сформувався, був урегульований якомога швидше", - заявив Сійярто. Він сказав, що це буде на користь усім, не лише для України та Угорщини, але і для угорської національної меншини на Закарпатті.

Нагадаємо, Закарпаття лихоманить від "антиугорської" істерії, ситуація вкрай напружена.

Як повідомляв "Знай.ua", нова "качка" Угорщини про Україну переплюнула навіть "поїдання немовлят".

Також "Знай.ua" писав, що США поставили на місце Угорщину.

Видача паспортів Угорщини громадянам України призвела до нового скандалу між країнами