Канцлер Німеччини Ангела Меркель приїхала в Україну з робочою поїздкою. У тому числі вона поспілкувалася зі студентами в Києві.

Українським студентам Меркель назвала три найбільш необхідні для України реформи. В пріоритеті для України, на думку канцлера, є реформи, спрямовані на боротьбу з корупцією, децентралізацію і приватизацію.

"Якщо б я була прем'єр-міністром України… думаю, досить важливо, щоб вводилися правильні й болючі реформи. Перша реформа — це механізм боротьби з корупцією. Я вважаю це однією з найбільш складних проблем, яка не вирішується за один день. Тут потрібно багато зробити за допомогою міжнародних експертів, які мають досвід", - зазначила Меркель.

Другою важливою для України реформою Меркель вважає децентралізацію.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Не все можна в Україні вирішувати з Києва. Україна — це величезна країна. Необхідно передати відповідальність мерам, громадам і також дати можливість збирати податки, щоб була конкуренція між регіонами, щоб можна було бачити, хто працює добре, хто погано, кого переобрати, кого зняти", - додала канцлер.

Третьою важливою реформою Меркель назвала приватизацію. Однак, за її словами, "це не панацея". Також канцлер підкреслила важливість реформи цін на енергоносії в рамках співпраці України з МВФ.

Раніше повідомлялося, що канцлер Німеччини Ангела Меркель розглядає російський проект "Північний потік-2" не так критично, як Київ.

Про це повідомляють ЗМІ.

зокрема, відомо, що під час зустрічі з головою парламенту і керівниками фракцій Меркель зазначила, що виступає за збереження транзиту газу по території України після 2019 року.

Нагадаємо, Меркель розповіла, що буде з Україною після "Північного потоку -2". Ангела Меркель прибула в Київ з робочим візитом.

Як повідомляв Знай. ua, тільки в Києві Меркель зізналася, чому йде з політики. Меркель пояснила свій вчинок.

Знай. ua писавстало відомо, про що говорили Порошенко і Меркель. Ангела Меркель приїхала з офіційним візитом до Києва.