Зовнішня політика повинна бути прогнозованою, базуватись на сильній внутрішній політиці та відповідати національним інтересам України.

Про це під час прес-конференції в Харкові заявив Анатолій Гриценко.

«Україна буде договороспроможною, буде тримати слово і наша команда не дозволить нікому заступити за лінію нашого національного інтересу», - підкреслив лідер «Громадянської позиції».

Він впевнений, що Україні треба нарощувати власні сили і не варто розраховувати, що хтось сторонній вирішить проблемні питання.

«Зовнішній світ не такий простий, як видається. Ніхто не чекає нас з вами, наших товарів, наших виробництв. Добре, що солідарно з Україною на протидію російській агресії виступила світова спільнота. Це плюс», - каже Гриценко.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Лідер «Громадянської позиції» вважає, що цю солідарність та санкції треба тримати, на двосторонній основі шукати союзників, але в питаннях власної політики спиратись насамперед на внутрішню силу. Тоді зовнішня політика теж буде сильною.

«Коли країна цілісна, коли її не розривають на частини, коли в ній потужна економіка, коли люди мільйонами не виїздять, тоді наше слово будуть слухати та чути. Треба стати сильними. Ми можемо і повинні», - додав Анатолій Гриценко.

Політик підкреслив, що стратегія вступу до НАТО та ЄС правильна, але якщо говорити в термінах реальної політики, усвідомлюючи, скільки треба зробити, щоб підняти стандарти життя, перспектива вступу складає 5-10 років.

«Зарубіжні партнери не дуже зацікавлені, щоб керівництво української держави займало тверду позицію, але вони сприймають аргументи, тому зовнішня політика повинна і буде відповідати нашим національним інтересам», - заявив Гриценко.