Росія продовжує вигадувати безглузді аргументи для того беззаконня, що вона творить в Азовському морі. Неправомірно затримуючи і перевіряючи українські судна, держава-агресор заявляє абсолютно абсурдні речі. Чергову порцію неадеквату видала представник МЗС РФ Марія Захарова у відповідь на претензії глави дипломатії ЄС Федерики Могеріні. Росія в устах Захарової виявилася білою і пухнастою, "такою, що не розуміє претензій" Євросоюзу та збуреної нібито провокаційною поведінкою України. Захарова також нагадала, що РФ неодноразово обговорювала "Азовський конфлікт" з ЄС.

Захарова набрехала, що Кремль дотримується всіх пунктів договору між Росією і Україною про співпрацю у використанні Азовського Моря і Керченської протоки.

"Згідно з цим договором, російські прикордонники мають право оглядати судна в Азовському морі і Керченській протоці. Такі огляди проводяться російською стороною на недискримінаційній основі: крім суден під прапором України і третіх країн перевіряються також судна під прапором Росії", – додала Захарова.

Також Захарова спробувала вислужитися перед Могеріні, заявивши, що, мовляв відповідальна Росія за 9 місяців поточного року нібито перевірила більше суден, ніж Україна.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Важливо відзначити, що простій суден перед проходженням Керченської протоки в українські порти або з них, не пов'язаний з прикордонним контролем. Справа в іншому – в особливому порядку плавання по Керч-Єнікальському каналі. Цей порядок обумовлений специфічними габаритами каналу, складними метеорологічними і навігаційними умовами,
– заявила Захарова."

Представник МЗС РФ зазначила, що ці навігаційні умови передбачають обов'язкову лоцманську проводку, для чого судна нібито попередньо збираються в каравани, що займає певний час.

"У нас є надія, що і це в Євросоюзі, в ЄС знають. До речі, і донині основна маса судів оглядається не в акваторії моря, а в період очікування черги на прохід через Керченську протоку", – підсумувала вона.

Нагадаємо, в Раді нова зрада. Опубліковані списки тих, хто не хоче бачити Україну в НАТО. За це рішення проголосували 311 народних депутатів з 351 зареєстрованих у сесійній залі. Від Блоку Петра Порошенко "за" проголосували 124 депутата, Народний фронт - 73, Радикальна партія - 19, "Батьківщина" - 18, "Самопоміч" - 17, "Воля народу" - 14 депутатів, "Відродження" - 13. "Опозиційний блок" законопроект взагалі не підтримав.

Судячи з результатами поіменного голосування, які опубліковані на сайті Ради, "проти" голосували позафракційні Юрій Бойко, Яків Безбах, Сергій Дунаєв та 18 нардепів з "Опозиційного блоку".
"Знай.uа" писав, що Лавров захлинувся незалежним Азовським морем.

Нагадаємо про ще одну зраді – депутати подарували Путіну Крим в прямому ефірі , на очах у всієї України.