Стало відомо, скільки грошей отримає Україна від Міжнародного валютного фонду (МВФ) в рамках першого траншу за новою програмою. Ця сума становить півтора мільярда доларів, передає видання "Українські Новини". Інформація, як пише видання, надійшла від перевіреного джерела, ознайомленого з результатами відповідних переговорів.

"Перший транш становитиме 1,5 млрд. доларів, другий і третій транші - 1,2 млрд. доларів", - сказало джерело, що побажало залишитися анонімним.

Співрозмовник видань додав, що до кінця 2018 року Україна може залучити більше двох з половиною мільярдів доларів. У той же час в Нацбанку заявили, що МВФ дасть Україні від 1,5 до 1,9 мільярда доларів.

Крім того, раніше повідомлялося, що рада директорів МВФ має намір розглянути питання про транш нашій країні відразу після прийняття державного бюджету на наступний рік, а також після того, як будуть перераховані тарифи на тепло. А Кабінет Міністрів сподівається, що перший транш буде отримано вже в грудні.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, в п'ятницю, 23 листопада Законопроект №9000 “Про державний бюджет на 2019 рік” був прийнятий Верховною Радою.

Раніше Знай.uа писав про те, що остання заява уряду про погіршення фінансової ситуації в Пенсійному фонді не на жарт стривожив українців.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на коментар ситуації з виплатами фінансового експерта Віктора Мазярчука.

За словами експерта, для того, щоб не допустити повторення затримки по виплаті пенсій в наступному місяці, уряд приймає кілька рішень. Вони повинні забезпечити грошима Пенсійний фонд.

Крім того, Знай.uа повідомляв, що з наступного року в Україні розпочнеться монетизація субсидій, экономным українцям повернуть гроші, які люди можуть використовувати на будь-які цілі.
Також ми писали про кредите, за який Україна не розплатиться – підписаний доленосний закон.

Президент України Петро Порошенко схвалив ратифікацію меморандуму про взаєморозуміння та кредитної угоди щодо отримання Україною макрофінансової допомоги від Європейського Союзу в розмірі 1 мільярд євро.