Лише за жовтень банківська система України заробила майже 4 мільярди гривень. Про це повідомила перша заступниця голови Нацбанку Катерина Рожкова на своїй сторінці у соціальний мережі Facebook.

“І про наші внутрішні перемоги: вперше з 2013 року банківський сектор може вийти на прибуткову діяльність. За останніми даними, прибуток банків за 10 місяців цього року виріс у 7 разів та становить вже 14,8 млрд грн. За жовтень прибуток +3,9 млрд грн”, - написала на своїй сторінці Катерина Рожкова.

Вона зазначила, що швидше за все банки країни закінчать 2018 рік також із прибутком. Причинами цього є значне зростання як процентних так і комісійних доходів банків, адже банки заробляють на валютних комісіях. При цьому вона констатувала рекордно низькі витрати фінустанов на формування резервів. А саме на 25% менше, ніж минулого року - 21,4 млрд. грн.

Банки України нарешті почали заробляти не на депозитних ставках клієнтів, а на своїх послугах. Хоча в Ураїні одні з найдорожчих кредитів, такі ж високі й депозитні ставки, зокрема 15% у гривні і більше 3% — у доларах. У країнах ЄС це становить лише декілька відсотків.

У зв’язку в введенням воєнного стану в країні, населення почало массово знімати готівку з банків та купувати американський доллар. Це призвело до різкого підвищення ціни валюти. Національний банк України на 30 листопада 2018 року встановив офіційний курс на рівні 28,39 грн/долар, що на 16 копійок вище порівняно з попереднім банківським днем.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Нагадаємо, що експерти назвали головні ризики держбюджету-2019.

Раніше “Знай.ua” писав, що Верховна Рада назвала прожитковий мінімум, українці хапаються за серце.

Знай.ua” писав, що воєнний стан не перешкода: Гройсман знову втягує Україну в кредитну кабалу МВФ, не розплатимося і на тому світі.