Президент Білорусі Олександр Лукашенко вступив в суперечку з лідером РФ Володимиром Путіним і образився на нього у прямому ефірі. За словами білоруського президента, умови газозабезпечення його країни гірші, ніж у Німеччині, і це незважаючи на те, що Росія – головний економічний партнер Білорусі.

Путін сказав, що члени Євразійського союзу, зокрема Білорусь, мають великі привілеї в порівнянні з іншими країнами, зокрема – стосовно цін на газ. Путін заявив, що в Німеччині вартість російського газу становить 250 доларів за тисячу кубометрів, а в Білорусі – 129 доларів.

Після цього Лукашенко заперечив Путіну наступним чином:

"Але наш головний партнер, на жаль або на щастя, не ФРН, а Російська Федерація, а наші головні не тільки партнери, але і конкуренти – це росіяни. І нам потрібно, щоб були рівні умови насамперед у нашої братньої Росії і Білорусі" - заявив Лукашенко.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Путін у відповідь заявив, що не будь у Білорусі привілеїв - газ би коштував не 129 доларів, а всі 200. Але Лукашенко продовжував сперечатися:

"У вас неправильні розрахунки. У нас гірші умови, ніж у Німеччини. Начебто воювали проти Німеччини разом, а наші люди, які ще не померли після війни, мають таку ситуацію. Вони мають 200 доларів, а ми 130, тому, що туди ще три тисячі кілометрів потрібно качати," – резонно зауважив Лукашенко.

Путін запропонував продовжити дискусію пізніше, вже не на публіку.

Як раніше повідомляв Знай.uа, Лукашенко в Грузії переплутав жінок: скандал прогримів на весь світ. У повідомленні говориться, що курйоз з Президентом Білорусі Олександром Лукашенком стався під час привітання новообраної глави Грузії Саломе Зурабішвілі з вступом на посаду.

Так, в ході зустрічі з послом Грузії Лукашенко передав свої привітання президенту Грузії з перемогою на виборах.

Він зазначив, нібито Зурабішвілі стала першою жінкою на цій посаді в історії всіх пострадянських держав.

Лукашенко, швидше за все, зовсім забув про досвід країн Балтії. Так, у Латвії ще в 1999 році вперше обрали главою республіки жінку – Вайру Віке-Фрейберга, повторивши потім свій вибір у 2003 році. З 2009 року Литву також очолює жінка-президент – Даля Грібаускайте. Не відстає від сусідів і Естонія, там у 2016 році на пост президента вибрали Керсті Кальюланд.

Таким чином, Зурабішвілі стала далеко не першою жінкою-президентом в пострадянських країнах.

Також ми писали, що Лукашенко шокував світ заявою про військових базах. "Білоруси якісь ненормальні".