Представниця російського МЗС Марія Захарова оскандалилася черговим фейком про ЗСУ в контексті останніх подій у Керченській протоці.

Марія Захарова
Марія Захарова

Відповідну заяву Захарової оприлюднили російські ЗМІ.

У ході брифінгу в четвер, 13 грудня, Захарова озвучила нову кремлівську брехню про те, що ВСУ "найближчим часом" готують наступ в Приазов'ї для виходу до кордону з Росією.

"Київ має намір влаштувати збройну провокацію на лінії зіткнення, щоб, скориставшись введенням воєнного стану, в тому числі в Донецькій і Луганській областях, організувати стрімкий наступ", - заявила вона.

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Мама найважчої людини Великобританії в паніці – не може поховати 317-кілограмового сина Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Показати ще

На думку Захарової, це станеться на маріупольському напрямі фронту з метою "захоплення" території Приазов'я і виходу на кордон з Росією.

Речник МЗС РФ раніше неодноразово була помічена за вкидання дезінформації подібного роду. На початку грудня вона стверджувала, що ВСУ "готуються застосувати хімзброю".

Нагадаємо, європейський парламент готовий прийняти резолюцію, яка закликає країни-члени ЄС закрити порти для російських кораблів, які прибувають з Азовського моря.

Азовське море
Азовське море

Про це йдеться в одній із поправок до резолюції про стан імплементації Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

"Європарламент закликає країни-члени закрити доступ до портів ЄС для російських суден, які прибувають з Азовського моря, поки РФ не відновить вільну навігацію через Керченську протоку і в Азовському морі ", - йдеться в поправці, яку внесла група Європейської народної партії, а також доповідач по Україні депутат Міхаель Галер.

Раніше Знай.uа писав про те, що генеральний штаб ЗСУ оприлюднив дані радіоперехоплення, які підтверджують, що кораблі Берегової охорони ФСБ Росії здійснили акт агресії проти українських військових кораблів у нейтральних водах Чорного моря.

Також Знай.uа повідомляв, що у мережі з’явилося відео, на якому українська журналістка Яніна Соколова нібито спілкується зі скандальною представницею російського МЗС Марією Захаровою.