Президент України Петро Порошенко зробив гучну заяву про Володимира Путіна. Порошенко сказав, що президент Росії не хоче з ним спілкуватися, "бо не має, що сказати".

Про це Порошенко заявив на своїй підсумковій прес-конференції 16 грудня у Києві.

Президенту України поставили запитання щодо українських політв'язнів за відсутності комунікації з Путіним, що перешкоджає їх звільненню.

"Перешкода, що ми вже рік не можемо звільнити жодного в'язня - з тюрем РФ, ОРДЛО та Криму - полягає не в тому, що Путін не хоче спілкуватися з Порошенком. А в тому, що він не хоче їх звільняти", - заявив Порошенко.

Петро Порошенко сказав, що президент РФ Володимир Путін відмовився з ним спілкуватися, коли той спробував з'ясувати долю полонених військових після акту агресії Росії у Керченській протоці.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Він відмовився (розмовляти - ред.) не тому, що це пов'язано з виборчим процесом в Україні, а тому, що йому немає що сказати", - упевнений Порошенко.

Він додав також, що Путін "не очікував, що протягом 24 годин, за які були проведені інтенсивні консультації з міжнародними партнерами, будуть заяви Великої сімки, ЄС, більшості країн".

"Йому не було, що відповісти", - підсумував Порошенко.

"І, якщо стоїть питання перед президентом Порошенком, що він має зустрічатися і готувати будь-які пропозиції, які допоможуть повернути наших хлопців і дівчат додому - чи це є заручники на окупованій території, чи політв'язні - я буду це робити", - заявив президент.

Президент України Петро Порошенко провів підсумкову прес-конференцію. Подія відбулася в Мистецькому арсеналі в Києві. Президент відповів на запитання журналістів про воєнний стан, Путіна та майбутні президентські вибори.

Раніше "Знай.uа" писав, що президент України Петро Порошенко розповів, чому назвав акт агресії Росії в Керченській протоці війною.

Також "Знай.uа" писав про те, що експерт розповів, скільки військовослужбовців забезпечили житлом, коли міністром оборони був Анатолій Гриценко.