У вівторок, 18 грудня, Кабінет міністрів України схвалив і вніс на розгляд РНБО пропозиції щодо застосування санкцій фізичним та юридичним особам Російської Федерації. Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб (МінТОТ).

Так, у Кабміні пропонують застосувати санкції до: 23 фізичних осіб, які були залучені до проведення незаконних археологічних пошукових робіт на об'єктах культурної спадщини або які взяли участь у заходах по підтримці анексії Криму.

Крім того, під санкції можуть потрапити російські підприємства і підприємства з Європи, які забезпечують діяльність ТОВ Титанові інвестиції в Армянську. Це 14 юридичних осіб, залучених до постачання матеріалів, обладнання та послуг для заводів оборонно-промислового комплексу РФ на тимчасово окупованих територіях, деякі юридичні особи, залучені до організації перевезень через порти Темрюк, Кавказ і Керченську поромну переправу.

Керченська поромна переправа

Популярні новини зараз
У кого в Україні збільшаться пенсії з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Також санкційні заходи можливо будуть застосовуватися до фізичних осіб, які є керівниками юридичних осіб, залучених до будівництва мосту через Керченську протоку.

Варто відзначити, що введення санкцій до всіх причетних юридичних і фізичних осіб зробить неможливим економічні відносини з Україною, дозволить обмежити або припинити всі економічні відносини з країнами ЄС і США. Це допоможе повернути окуповані території в правове поле України.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко розповів, яке покарання чекає на Росію за порушення міжнародного законодавства і викрадення українських моряків і морських судів.

Як повідомляв портал Знай.uа, один із учасників російського пропагандистського шоу заявив, що "не відчув санкцій", але висловився у дуже дивній манері.

Також портал Знай.uа писав, що на даному етапі умов для повного або часткового скасування європейських санкцій проти Росії немає. Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель.