В Україні нарешті прийнятий закон, який зобов'язує Українську Православну Церкву Московського Патріархату перейменувати себе. Надалі вона буде називатися Російською Православною Церквою в Україні.

З Богом і бійкою

20 грудня у Верховній Раді було напрочуд людно. Зазвичай в останні робочі дні року, парламентаріїв складно знайти під куполом. Але не цього разу. Вся справа в тому, що в четвер мав бути проголосований закон про перейменування УПЦ МП, який викликає багато запитань. Саме для цього спеціально були стягнуті всі ті, хто зможе натиснути на кнопочку.

Противники цього закону, члени Опозиційного блоку, як могли, намагалися перешкодити прийняттю цього закону. З трибуни вони закликали колег не голосувати за цей документ, так як він суперечить Конституції. Але у відповідь вони чули досить явне: «йдіть в ср..ку».

Поза колишніх регіоналів говорила про те, що вони готові чинити опір

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Саме голосування почалося з напуття спікера ВР Андрія Парубія «З Богом!» і закінчилося гучними оплесками. За прийняття цього закону проголосувало 240 народних депутатів.

Відразу ж після цього незадоволений цим рішенням представник опозиції Нестор Шуфрич зірвав з парламентської трибуни плакат, на якому був зображений Віктор Медведчук.

Це не сподобалося члену «Народного Фронту» Юрію Березі, який відразу поліз на нього з кулаками, до колишнього регіоналу на підмогу прийшов Юрій Бойко. В результаті Шуфрич кілька разів відчутно отримав по обличчю, хоча і сам зумів дістати супротивника.

Всього ж в бійці в результаті взяло участь кілька десятків нардепів.

Символічно, що саме голосування за закон пов'язаний з церковними справами викликав такий резонанс, що дійшло до бійки. І хоча і ті й інші відстоюють свою правоту, не було помітно, особливо в цій колотнечі, щоб хтось із опонентів надійшов так як велить церква: «б'ють тебе по лівій щоці, підстав праву».

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що Шахов показав суть автокефалії на прикладі Грузії.

Також ми писали, що Раду оточили московські попи, а українці ризикують залишитися без води в новому році.