ПриватБанк направив апеляцію на прийняте 4 грудня суддею Фанкорта рішення про те, що у британській юрисдикції позов банку розглядатися не може, про що повідомляє "ОЛІГАРХ", посилаючись на повідомлення FinClub.

Як повідомили в прес-службі Приватбанку, апеляційна скарга щодо питання юрисдикції спору на рішення Високого суду Лондона була подана у встановлені строки 21 грудня.

За інформацією FinClub, суддя Фанкорт 4 грудня відмовив у розгляді позову Приватбанку про шахрайство його екс-власників Геннадія Боголюбова та Ігоря Коломойського, оскільки вважав, що юрисдикція держбанку помилкова. На думку Високого суду Лондона, розгляд спору Приватбанку повинен здійснюватися в Україні або Швейцарії. У той же час, суддя надав ПриватБанку право на апеляційне оскарження, якою держбанк не забув скористатися 21 грудня.

Мова йде про позов на суму в 3 млрд $, які були загублені банком з вини шахрайських дій його екс-акціонерами, як заявляють в Приватбанку.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Не так давно аналітиками був опублікований перелік найбільш прибуткових і провальних фінансових установ України, на вершині якого розташувався ПриватБанк. Слідом за ним йде Райффайзен Банк Аваль, виручка якого склала 458.5 млн гривень. Несподіваною стала третя позиція, яку зайняв Укрсоцбанк, що до цього показав збитковий результат.

Прибутковими є також банки з іноземним капіталом, крім державного Укрексімбанку та ПУМБ, який належить Рінату Ахметову. Найбільш збитковими виявилися фінансові установи з російським капіталом – ВТБ Банк та Промінвестбанк. Що стосується ВТБ Банку, то в листопаді він був визнаний неплатоспроможним і в нього увійшла тимчасова адміністрація.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що у мережі поширюються чутки про можливу продаж Приватбанку.

Як повідомляв портал "Знай.uа": нещодавно в роботі державного українського банку стався збій, під час якого не можна було зняти гроші навіть онлайн.

ТакожЗнай.uа" писав, що в НБУ значно спростили правила обміну пошкоджених грошей.