Росія розширила список санкцій щодо фізичних і юридичних осіб України, про що заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв:

"Медведєв (прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв - ред.) Розширив список фізичних і юридичних осіб України, щодо яких будуть застосовуватися спеціальні обмежувальні заходи", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, 1 листопада Росія ввела економічні санкції відносно 322 українських громадян і 68 компаній. Таку постанову від 1 листопада, підписаний прем'єр-міністром Дмитром Медведєвим, опубліковано на сайті уряду РФ. 22 жовтня російський президент Володимир Путін підписав указ про спеціальні економічні заходи на антиросійські санкції України.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Згодом стало відомо, що російські санкції торкнуться сотень українців, серед них буде багато відомих людей.

Рішення про санкції з'явилося після того, як в травні РНБО ввела санкції проти 756 юридичних та 1748 фізичних осіб за причетність до російської агресії проти України, а також підготовку і проведення незаконного голосування в окупованому Криму в рамках виборів президента РФ.

Внаслідок цього РНБО України за ініціативи СБУ застосувала спеціальні санкції до низки транспортних підприємств РФ.

“За ініціативи Служби безпеки України застосовано спеціальні санкції та обмежувальні заходи до окремих суб’єктів підприємницької діяльності РФ, які уклали контракти з підприємствами транспортної галузі, що підконтрольні окупаційній адміністрації ОРЛО”, — йдеться у повідомленні.

Співробітники спецслужби встановили, що протягом 2018 року низка російських юридичних і фізичних осіб уклали “зовнішньоекономічні угоди” з транспортними підприємствами, які працюють на тимчасово окупованій території.

На підставі цих договорів відбувається систематичне незаконне переміщення вантажів через закриті пункти пропуску Луганської митниці.

Дивіться: Росія ввела санкції проти України: Хто в списку?

Нагадаємо, Росія намагається максимально відхреститися від відповідальності за злочин у Керченській протоці та незаконне ув'язнення українських моряків. Як повідомляв "Знай.ua", Лукашенко розповів, які умови порушила Росія. Також "Знай.ua" писав, у російському МЗС вирішили висловитись на предмет "якості" влади в Україні.