Президент України Петро Порошенко має намір розширити антиросійські санкції.

"Значна кількість депутатів Державної Думи, в тому числі від фракцій" Єдина Росія "," ЛДПР "також рішенням вводяться в списку санкцій", - заявив він.

За його словами, в цей список потраплять підприємства, які "тим чи іншим способом протидіють Україні, забезпечують військову складову поставок в збройні сили РФ".

Крім того, на засіданні РНБО сьогодні розглянуть питання розширення санкцій проти Росії за так звані "вибори" на Донбасі та захоплення українських кораблів у Керченській протоці.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Сьогодні на порядок денний засідання РНБО внесено проект про застосування санкцій України за незаконне проведення виборів на Донбасі, за агресію в Чорному морі біля Керченської протоки. Проти тих, хто атакував наші кораблі, був причетний до незаконних судових процесів і затримань", - додав Порошенко.

Секретар РНБО Олександр Турчинов
Секретар РНБО Олександр Турчинов

Він також уточнив, що до списку санкцій потраплять депутати Державної думи РФ і компанії, діяльність яких спрямована проти національних інтересів України.

Напередодні Росія розширила санкції проти України, доповнивши його ще більше 200 фізосіб, а також декількома компаніями.

Верховна Рада України
Верховна Рада України

До нового списку санкцій потрапили нардепи від "Оппоблока" Євген Балицький, Михайло Добкін і Олександр Вілкул, мер Одеси Геннадій Труханов і екс-глава правління "Інтера", гендиректор "112 Україна" Єгор Бенкендорф.

Також до списку включено українські підприємства "Укроноборпром","Укрспецекспорт", ТОВ ТЕП "Вертикаль", "Укрексімбанк", "Перша логістична компанія", ПАТ "Центренерго" і група ТАС.

Крім того, в списку: перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий , міністр у справах ветеранів Ірина Фриз, нардеп від "Батьківщини" Ігор Луценко.

Дивіться: Росія розширила санкції проти України

Нагадаємо, актор і шоумен Володимир Зеленський розповів про зустрічі з президентом України Петром Порошенком і його запрошення в президентську партію Як повідомляв "Знай.ua", фінансові аналітики відзначили, що російська валюта пробила чергове дно на фінансовій біржі. Також "Знай.ua" писав, опозиційний політик Михайло Добкін прокоментував повідомлення в Твіттер прем'єр-міністра РФ Дмитро Медведєва стосовно санкцій вкрай емоційно.