Рада національної безпеки і оборони України прийме рішення про введення новий санкцій проти Росії.

Про це повідомляє "Хвиля".

Наразі вже відомо, що нові антиросійські санкції будуть підготовлені, як відповідь на агресію РФ у Керченської протоці. Також Порошенко розповів, що санкції торкнуться осіб, які причетні до так званої "влади" "ЛДНР".

"Сьогодні на порядок денний засідання Ради національної безпеки і оборони внесений і проект прийняття рішення про застосування санкцій України за незаконне проведення виборів на території, окупованій на сході нашої держави, на Донбасі, за агресію проти нашої держави в Чорному морі поблизу Керченської протоки, (проти) тих, хто атакував наші кораблі, тих, хто був причетний до незаконних судових процесів, до затримання, тих, хто віддавав накази. Ми повинні продемонструвати світу рішучість українських дій", - підкреслив Порошенко.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Крім того відзначається, що вони будуть спрямовані проти депутатів Держдуми та російських підприємств, які працюють на російську армію.

"Оскільки ми бачимо політичну підтримку і участь Державної думи в цьому процесі, значна кількість депутатів Державної думи, в тому числі від фракцій "Єдина Росія", ЛДПР, також рішенням вводяться в списку санкцій. Підприємства, які в тій чи іншій мірі протидіють Україні, забезпечують військову складову, поставки в збройні сили Російської Федерації, за пропозиціями уряду, за пропозицією Служби безпеки України, з аналізу позиції Верховної Ради також запропоновано сьогодні застосувати до них механізм санкцій", - підкреслив глава держави.

Разом з тим варто відзначити, що у вівторок, 25 грудня, Росія оприлюднила оновлений список осіб та організацій, які потрапили під санкції РФ проти України.

Постанова "Про внесення змін до постанови від 1 листопада 2018 №1300" опублікована 25 грудня на офіційному сайті уряду РФ і вступає в силу з дня опублікування.

Документ вносить зміни до постанови президента РФ від 22 жовтня 2018 року. В оновлений список входять 567 фізичних та 75 юридичних осіб, щодо яких введено санкції.

Варто відзначити, що під санкції потрапили Укроборонпром і Укрспецекспорт, Центренерго, Страхова група ТАС.

Серед осіб - перший заступник міністера внутрішніх справ Сергій Яровий, міністр у справах ветеранів Ірина Фриз, депутат від Самопомочі Олена Сотник, депутат від Батьківщини Ігор Луценко.

Окрім того, до списку також унесено депутатів від Оппоблоку Вадима Новинського, Олександра Вілкула та Бориса Колесникова.

Нагадаємо, російський рубль ледь дихає.

Як повідомляв "Знай.ua", у Чорному морі на мілину сіло судно, яке незаконно заходило в Крим.

Також "Знай.ua" писав, що кровожерливий план Путіна по "хіматаці ЗСУ" раптово сплив в мережі.

Росія розширила санкції проти України