У передноворічний тиждень всі українці зайняті пошуком подарунків на свято і покупкою різної їжі і смакоти. Працівники Управління справами апарату Верховної Ради також не сидять склавши руки і піклуються про комфорт тих народних обранців, які живуть у готелі «Київ».

Завдяки системі державних закупівель prozzoro ми змогли встановити, що саме закуповували в готельний комплекс в останній місяць 2018 року.

Духи, засоби гігієни та презервативи

Саме так називається замовлення, за який Державне підприємство Готельний комплекс «Київ» заплатило 200 тис. гривень. Вони закупили понад 50 тисяч різного гелю для душу, шампунь, лосьйон для тіла, шапочки для душу та багато іншого.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Майже таку ж суму витратили на професійну ароматизацію із застосуванням технології нано-ароматизації (мікро-крапля). На неї пішло 168 тис. гривень.

Сири на будь-який смак

Також для народних депутатів, які не можуть дозволити собі житло в столиці, і проживають в готелі, закупили понад тридцять видів сиру майже на 200 тис. гривень. Наприклад, бринзи для парламентаріїв закупили 140 кг, мармурового сиру - 100 кг і півцентнера сиру Моцарелла.

Інтернет для своїх

Не обійшлося в закупівлях і без скандалу. Державне підприємство Готельний комплекс «Київ» замовив інтернет послуги на 75 тис. гривень. Але при цьому влаштували аукціон, в якому міг перемогти тільки той провайдер, який вже надає їм послуги. Про це повідомили інші учасники аукціону.

«Монтажні роботи в серверних кімнатах та інших приміщеннях комплексу є неприпустимими. Яким чином Виконавець повинен виконати підключення до мережі інтернет дотримуючись ці ваші технічні вимоги?!»- справедливо обурюються учасники аукціону.

Також вони відзначили, що замовник зажадав наявність медичних книжок у тих працівників, які будуть проводити настройку інтернету. Що за фактом є нонсенсом!

«Можна зробити висновок, що цей тендер зроблений під існуючого вже вашого провайдера», - резюмували інші учасники аукціону.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що жінки з "Батьківщини" вирішили підсидіти Юлію Тимошенко.

Також ми писали, що депутатка розлютила українців сумкою за десятки тисяч. А наймолодша депутатка не розлучається з сумкою дорогого італійського бренду.