Рада національної безпеки та оборони на засіданні 26 грудня запровадила додаткові санкції проти Росії. Про це Громадському повідомив голова парламентського комітету з питань безпеки та оборони Сергій Пашинський.

Санкції стосуватимуться бізнесменів, політиків, депутатів, силовиків, які активно підтримували чи сприяли агресивним діям проти України.

Зокрема, санції запровадили проти організаторів так званих виборів ватажків та депутатів на території окупованих Донецької та Луганської областей, а також щодо військових, суддів та правоохорців, причетних до захоплення українських моряків у Керченській протоці та їхнього незаконного утримання в російських в'язницях.

"Був введений величезний пакет санкцій проти суб’єктів господарювання російської Федерації і фізичних осіб, які мають відношення до впровадження російської агресії", - сказав Пашинський.

За його словами, під санції потрапили депутати Державної Думи, зокрема від політичної партії "Єдина Росія".

Детально, які підприємства потрапили до оновленого санкційного списку Пашинський не повідомив, однак зазначив, що вони мають відношення до військово-промислового комплексу Росії.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

"Після технічного доопрацювання цей список буде опублікований, як це вже було раніше", - сказав Пашинський.

До початку закритої частини засідання РНБО президент Петро Порошенко анонсував введення у дію нових санкцій за незаконні вибори на Донбасі та за російську агресію в Чорному морі.

Нагадаємо, актор і шоумен Володимир Зеленський розповів про зустрічі з президентом України Петром Порошенком і його запрошення в президентську партію.

Як повідомляв "Знай.ua", фінансові аналітики відзначили, що російська валюта пробила чергове дно на фінансовій біржі.

Також "Знай.ua" писав, опозиційний політик Михайло Добкін прокоментував повідомлення в Твіттер прем'єр-міністра РФ Дмитро Медведєва стосовно санкцій вкрай емоційно.