Головна особливість Москви в тому, що вона не готова розглядати Київ як переговорника щодо заручників.

Про це розповів журналіст Павло Казарін.

Так, за словами журналіста Кремль для врегулювання нинішньої політичної ситуації може сісти за стіл переговорів лише з однією стороною.

На думкую Казаріна такою стороною може виступити лише Вашингтон. Крім того він відзначає, що лише у Вашингтону та Брюсселю, які будуть виступати у єдиному пориві є великі шанси добитись від Путіна певних дій у сторону миру.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"За 2018 рік ні один український заручник додому не повернувся, тому що ключі від їхньої долі знаходяться в Москві, а не в Києві. І змусити їх відчинити може тільки той гравець, якого Москва вважає рівним собі", – заявив Каразін.

Більше того журналіст додав, що сам Путін може і не сісти за стіл переговорів з новим президентом України.

"Невідомо, чи сяде Путін з новим президентом за стіл переговорів. Все залежить від того, яку межу компромісів він проведе. Якщо він вирішить принести в Україну мир по правилам Кремля, то, можливо, в пакет домовленостей включать українських заручників. Можливо, й ні", – додав журналіст.

Разом з тим варто відзначити, що напередодні свого візиту до Москви, який відбувся у вівторок, 25 грудня, президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що більше не вважає Росію братською країною. Заяву з наради з актуальних питань співпраці Білорусі з Росією процитував Belsat, телевізійний канал з центральним офісом у Варшаві, який здійснює мовлення білоруською мовою по всій території Білорусі.

Під час засідання Кабінету міністрів Лукашенко заявив, що більше не вважає Росію братською країною, оскільки, як йому повідомили, це поняття російським урядом не сприймається.

Коментар президента Білорусі пролунав після того, як Росія відмовилася надати фінансову компенсацію на білоруську експортне мито. Лукашенко хоче домогтися від російської сторони компенсації за податковий маневр, який призведе до подорожчання нафти на білоруських НПЗ. З цієї причини, як підрахував Мінськ, в 2019 році його чекають втрати в розмірі 383 мільйонів доларів. Однак міністр фінансів Росії Антон Силуанов заявив, що жодних обіцянок з боку Кремля не було.

Нагадаємо, арештовані українці надали докази злочину ФСБ, тотальна фальсифікація.

Як повідомляв "Знай.ua", кровожерливий план Путіна по "хіматаці ЗСУ" раптово сплив в мережі.

Також "Знай.ua" писав, що Путін готовий повернути Крим і стати на коліна.

Путін тисне на больові точки Меркель, щоб не допустити миротворців на Донбас - Жданов