Всі органи МВС продовжують роботу у посиленому режимі після припинення військового положення. Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

"Беручи до уваги складну ситуацію безпеки, всі органи системи МВС продовжують працювати у посиленому варіанті несення служби. Зокрема, рішенням РНБО продовжено дію обмежувальних заходів Держприкордонслужби в'їзду в Україну чоловіків – громадян Росії. З початку введення воєнного стану не допущено в'їзд на територію України 1616 громадян РФ, у тому числі в областях, де введено воєнний стан – 866. Російською стороною повернуто 351 громадянин України", - заявив Яровий.

Як розповів перший заступник міністра, в областях, де було введено воєнний стан, зафіксовано зменшення кількості кримінальних злочинів на 20%, у тому числі тяжких та особливо тяжких на 23%, у тому числі тяжких тілесних ушкоджень на 37%, розбоїв на 29%, грабежів на 27%, крадіжок на 23%, викрадень транспортних засобів на 47%, порушень правил безпеки дорожнього руху на 49%. Розкрито більше фактів незаконного поводження зі зброєю (на 26%) і збуту наркотичних засобів (на 35%).

Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що військове становище в Україні завершено. За його словами, це рішення прийнято навіть незважаючи на те, що Росія так і не відвела війська від кордону України і там зберігається величезне угруповання.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Нагадаємо, у середу, 26 грудня, в Україні закінчується дія введеного воєнного стану у десяти областях. Крім того, Ярош прокоментував воєнний стан в Україні: повний маразм, дивиться увесь світ.

Як повідомляв раніше Знай.ua, після російської агресії в Керченській протоці уряд України прийняв рішення ввести в окремих регіонах країни військовий режим, задля дотримання заходів безпеки.

Також Знай.ua писав про те, що політичний екперт прокоментував заяву Путіна під час прес-конференції щодо його бачення подальшого розвитку ситуації на Донбасі.