Запровадженням нових санкцій проти України російський президент Володимир Путін передав послання українському олігарху Рінату Ахметову.

Таку думку висловив політичний аналітик Дмитро Корнійчук в ефірі "112 Україна".

За словами експета, Кремль включив до санкційного списку "ахметівське" крило Опозиційного блоку як попередження олігарху Рінату Ахметову, щоб він не допомагав Петру Порошенку перемогти на президентських виборах.

"Цей розширений список санкцій цікавий за списком прізвищ, які туди увійшли. Це люди, наближені до Ріната Ахметова, представники ахметівської частини "Опоблоку". Ми бачимо сигнал із Москви українському олігарху. Він підігрує Порошенку в тому, щоб не було єдиного кандидата від опозиції, і тепер у Порошенка є шанс пройти до другого туру. Такий сигнал йде з Москви: якщо Ахметов і далі продовжить вести свою гру по паралельних кандидатах, то він наступний, хто потрапить під санкції. Його найближче оточення - Колесніков і Новинський - вже потрапили", - сказав Корнійчук.

При цьому політичний аналітик підкреслив, що саме так виглядає реальне втручання в процес виборів.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, Росія розширила список санкцій щодо фізичних і юридичних осіб України, про що заявив російський прем'єр-міністр Дмитро Медведєв.

Список збільшено більш, ніж на 200 пунктів. Під санкції РФ потрапив екс-нардеп від Партії регіонів Борис Колесніков та нинішні нардепи Вадим Новинський, Олександр Вілкул та Михайло Добкін, які не увійшли до нового об'єднання "Опозиційна платформа - За життя", а також співголова депутатської групи "Відродження" Віталій Хомутиннік, лідер новоствореної партії "Наші" Євген Мураєв, який був у партії "За життя" Вадима Рабіновича. До списку також потрапили мер Одеси Геннадій Труханов, одеський бізнесмен Володимир Галантерник.

До списку санкцій юридичних осіб внесені концерн "Укроборонпром" та "Укрспецекспорт", ПАТ "Центренерго" і державний Експортно-імпортний банк України, страхова група "ТАС" і "Перша логістична компанія".

Першу хвилю санкції проти України прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав 1 листопада. Тоді у список потрапили 322 українських громадян і 68 компаній.

Як повідомляв портал Знай.ua, Добкін відповів Путіну на санкції проти України, адже він сам опинився у "чорному списку" Кремля.

Також Знай.ua писав, президент України Петро Порошенко має намір розширити антиросійські санкції.