Необхідно організувати люстрацію серед кандидатів в президенти, щоб дізнатися, якими раніше справами займався політик. Про це в ефірі Politeka.Online розповів лідер партії "Рідна країна" Микола Томенко.

За його словами, після проведення президентських виборів в Україні необхідно замінити велику кількість людей на посадах.

"Після президентських виборів одночасно треба замінювати велика кількість людей на посадах, а потім готувати уряд або парламент. Кожен собі придумав якусь логіку дій. Хтось хоче з лідерів стартувати, а потім проаналізувати ситуацію, і в січні-лютому прийняти рішення" , – заявив політик.

Крім цього, лідер партії "Рідна країна" виступив за проведення люстрації кандидатів в президенти.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"На громадському рівні потрібно зробити люстрацію кандидатів у президенти за результатами. Наприклад, ми говоримо, що створена демократична виборча система, де прохідний бал становить 1%. Ці кандидати, які набрали менше 1%, вони люструвані. Далі не мають права займатися політикою і т.д. тобто ми хоч якісь висновки повинні зробити з виборчої кампанії", – зазначив Томенко.

Проведення люстрації серед кандидатів він аргументував тим, що "необхідно знати політичну історію людини".

"Ми повинні знати політичну історію, так як може хтось раніше цілував руку Путіну або Януковичу, а тепер проявляє себе, як опозиціонер. Також треба знати історію особистості – якими справами займався політик. Ми намагаємося змінити порядок денний, в якій важливо продемонструвати певні ціннісні речі, які об’єднують тих чи інших кандидатів", – підсумував Томенко в спілкуванні з співрозмовником.

Дивіться: "Брудні вибори - найбільша загроза 2019 року", - Микола Томенко

Нагадаємо, депутати влаштовували вечірки під час воєнного стану. Як повідомляв "Знай.ua", всім кандидатам в президенти запропонували пройти специфічний тест. Також "Знай.ua", писав, українці отримають відповіді на всі питання про бюджет в одному виданні.