27 грудня Кабінет міністрів України прийняв постанову, яку ініціювало Мінекономрозвитку «Про внесення змін до перелік товарів, заборонених до ввезення на митну територію України, що походять з Російської Федерації».

Про це повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Тепер заборона на імпорт з Росії розширилася. Він також поширюється на:

глюкозу і сироп глюкози, що містять у сухому стані не менше 20% мас.%, але менш як 50 мас.% фруктози, крім інвертного цукру,

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

крохмаль кукурудзяний,

глюкозу і сироп глюкози, не містять фруктозу або містять менш як 20% мас.% фруктози в сухому стані;

мальтодекстрин і сироп з мальтодекстрину.

Вже введено заборону на імпорт на низку товарів з Росії, в зокрема:

косметичних засобів особистої гігієни (шампунів, гелів для душу, мила),

харчової продукції (молочної продукції, чаю, кави, пива, алкогольних виробів),

продукції хімічної промисловості для сільського господарства(гербіциди, фунгіциди, інсектициди, родентициди),

залізничного устаткування (локомотиви, вагони і шляхове обладнання)

хлористого калію та ін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кремль включив до санкційного списку "ахметівське" крило Опозиційного блоку як попередження олігарху Ринату Ахметову, щоб він не допомагав Петру Порошенку перемогти на президентських виборах.

Як повідомляв портал "Знай.uа", напередодні свого візиту до Москви, який відбувся у вівторок, 25 грудня, президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що більше не вважає Росію братською країною. Коментар президента Білорусі пролунав після того, як Росія відмовилася надати фінансову компенсацію на білоруську експортне мито. Лукашенко хоче домогтися від російської сторони компенсації за податковий маневр, який призведе до подорожчання нафти на білоруських НПЗ.

"Знай.uа" писав, що Російська Федерація планомірно знищує дві галузі України: аграрну та хімічну. А допомагають їй у цьому найважливіші союзники окупанта - українські корумповані чиновники. У війні перемагає той, у кого більше ресурсів.