Дружина головного борця з відмиванням грошей у НБУ сама бере участь у схемах легалізації незаконно одержаних доходів. Про це пише сайт Олександра Дубинського.

Береза очолює службу финансвого моніторингу в Нацбанку. Його дружина, Андрійко Ганна Петрівна працює в ТОВ "НГ Трейдинг". За 2017 рік Ганна отримувала 20 000 грн. щомісяця.

ТОВ "НГ Трейдинг" торгує природним газом. Номінальний директор підприємства зареєстрований в Донецьку, на наподконтрольной території Україні. А реальним є всім відомий Рінат Ахметов.

Все начебто нормально, але в 2018 році "НГ Трейдинг" тричі ловили на спробі ухилення від податків. Є список судових рішень:

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

- 26.02.2018 Краматорськ - https://reyestr.court.gov.ua/Review/72576936

- 11.05.2018 м.. Київ, Печерський район - https://reyestr.court.gov.ua/Review/73950144

- 07.08.2018 м.. Київ, Солом'янський район - https://reyestr.court.gov.ua/Review/75741770

В матеріалах рішення Печерського суду від 11.05.2018 прокуратура взагалі вказує на те, що "НГ Трейдінг" - це підприємство з ознаками фіктивності. Виходить, що дружина головного борця з відмиванням грошей займається відмиванням грошей. Причому займається особисто: ім'я Ганни Петрівни фігурує у тендерній документації.

Продаючи газ державним компаніям і установам протягом останніх кількох років "НГ Трейдинг" підписала контрактів приблизно на 25 млн грн.

Той факт, що дружина чиновника, який відповідає в НБУ за фінмоніторинг та протидію відмиванню доходів є конфліктом інтересів по відношенню до обов'язків Берези в НБУ. Це є також підставою для його звільнення і відкриття кримінальної справи.

Нагадаємо, невідомі побили місцевого депута Дніпропетровщини Анатолія Костенка. Зараз він знаходиться без свідомості в лікарні у Дніпрі.

Раніше Знай.ua повідомляв, ЄС вимагає від України негайних дій у сфері боротьби з корупцією і нелегальною міграцією.

Також Знай.ua писав, що на Львівщині знайшли мертвим колишнього главу "Правого сектора" Ігоря Коцюруба.