Інформатори російської воєнної розвідки діють не лише на території усіх південно-східних областей України, а й у Київській області.

Таку заяву зробив представник департаменту контррозвідки Служби безпеки України Володимир Настюк на брифінгу в четвер, 27 грудня.

За його словами, Головне управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації (ГУ ГШ ЗС РФ) "залишається в авангарді агресивної політики Кремля стосовно України"

Настюк нагадав, що саме представники ГУ ГШ ЗС РФ організовували анексію Криму та захоплення під контроль Росії значних територій Донецької та Луганської областей.

Зараз російська воєнна розвідка переформатована на проведення глибоко законспірованих і довготривалих операцій, спрямованих на підрив обороноздатності нашої країни та послаблення усіх сфер її життєзабезпечення.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

"Нині, коли суттєво зміцнені Збройні сили України та силові структури, робота ГУ ГШ ЗС РФ значною мірою переформатована на проведення глибоко законспірованих і довготривалих операцій. Їх метою є підрив обороноздатності нашої України та суттєве послаблення усіх сфер її життєзабезпечення", – заявив представник контррозвідки СБУ.

При цьому, за словами представника СБУ, російські спецслужби використовують відверто диверсійні і терористичні методи: викрадення людей, підриви, політичні вбивства і таке інше

"На даний час розвідувально-підривні завдання проти України плануються і організовуються не лише з території Російської Федерації, а й тими підрозділами ГУ ГШ ЗС РФ, які дислокуються на території анексованого Криму й тимчасово окупованих територій Донецької й Луганської областей", – наголосив Настюк.

За висновком контррозвідки, Росію, насамперед, цікавить: інформація з обмеженим доступом про ЗСУ, силові структури і правоохоронні органи, оборонно-промисловий комплекс, об’єкти критичної інфраструктури

"Діяльність агентів, інформаторських мереж, агентурно-бойових груп російської воєнної розвідки викрито на території усіх південно-східних областей України, а також столичного регіону", - наголосив Настюк.

Нагадаємо, українська розвідка розірвала договір з путінськими шпіонами.
Враховуючи збройну агресію Росії проти України, яка триває вже п'ятий рік, участь української розвідки в угоді про співробітництво розвідувальних служб СНД – це абсурд, заявили в Службі зовнішньої розвідки України.

Як повідомляв портал Знай.ua, спецслужби РФ хотіли використовувати своїх агентів на території України, замаскувавши їх під служителів церкви.

Також Знай.ua писав, російські спецслужби через пранкерів провокували Епіфанія.