До виборів президента України у 2019 році не буде ніяких звільнень, амністій та обмінів з боку Росії та Володимира Путіна.

Таку думку у прямому ефірі 24 каналу висловив журналіст та автор відеоблогу "Безумный мир" Іван Яковина.

За його словами, після виборів можуть бути різні варіанти.

"Якщо вибори знову виграє Порошенко, тоді все буде залежати від ситуації в Росії. Зараз там економічна ситуація погіршується. У них навіть заборонили вішати табло з курсами валют на вулиці, щоб не лякати людей",– зазначив Яковина.

"Путін добився Brexit у Великобританії, в США – президентства Трампа. Можливо, якась гібридна інформаційна операція триває в Україні. Він буде всіма силами намагатися привести до влади, якщо не свого президента, то хоча б парламент", – додав журналіст.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Яковина наголосив, що зараз для Путіна немає сенсу йти на поступки й чимось жертвувати. Коли буде підконтрольна йому людина, тоді він зможе "подарувати" Сенцова.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко двічі обговорював з російським президентом Володимиром Путіним ситуацію із заручниками по обидва боки барикад.

Про це повідомила віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко. Вона наголосила, що Порошенко двічі розмовляв по телефону цього літа з Путіним. Темою розмов було єдине питання – Сенцов та інші заручники і політв‘язні

Геращенко додала, що вже рік після найбільш масового звільнення українських заручників (74 людини) не вдалося, незважаючи на всі зусилля, повторити обмін полоненими, і вина за це повністю лежить на Росії і її маріонетках.

Як повідомляв портал Знай.ua, Україна запропонувала Росії провести 5 січня обмін полоненими у форматі 22 на 22 і 79 на 19.

Також Знай.ua писав, терористи "кидають на підвал" і катують своїх бійців, намагаючись вибити з них зізнання у шпигунстві на користь СБУ.