У четвер, 27 грудня, російські військово-повітряні сили перехопили літак радіоелектронної розвідки Boeing RC-135V Військово-повітряних сил США, який вранці почав патрулювання поблизу окупованого півострова Крим.

Про це повідомляє публічний сервіс Aircraft Spots, що відслідковує рух літаків.

"Літак ВПС США RC-135V 64-14841 HARK51 був перехоплений російським ВПС над Чорним морем біля Криму ", - йдеться в повідомленні.

Пізніше сервіс повідомив, що американський літак продовжив своє патрулювання.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, літак ВПС США Boeing RC-135V увійшов до акваторії Чорного моря 26 листопада. Повідомлялося, що Boeing RC-135 входить до сімейства великих розвідувальних літаків, використовуваних ВВС США і Королівськими ВПС Великобританії для збору, обробки і передачі розвідувальної інформації.

Дивіться: Військові літаки США здійснили розвідувальні польоти над Кримом

Раніше державний департамент США закликав Росію припинити агресивну поведінку над Чорним морем. "Росія нерозважливо діяла в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем. Ми звертаємося до Росії припинити небезпечне, безвідповідальну і агресивну поведінку", - говорилося в повідомленні.

Як повідомляв портал Знай.ua, США закликали Росію відпустити українських моряків

Також Знай.ua писав, у Росії вперше зробили випробувальний постріл розпіареного ракетного комплексу "Авангард". Керував запуском особисто президент Путін.