Генеральною прокуратурою України направлено запит Слідчого комітету Россії про правову допомогу у справі притягнення до відповідальності міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Цю інформацію повідомляє LB.ua.

Відомо, що документ направили у вересні. Даний факт підтверджують джерела BBC News Україна в правоохоронних органах. Звернення пов'язане з квітневими відкриттям в РФ кримінальної справи проти української посадової особи. Підстава – рішення Авакова про заборону допуску російських громадян на виборчі дільниці на материковій частині України. Тоді, 18 березня, в сусідній країні проходили вибори президента.

У Москві захотіли дізнатися про розслідування «фактів перешкоджання участі російських громадян» у Києві, Львові, Одесі та Харкові, надавши відповідні копії матеріалів.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Більш того, на думку СК РФ, ГПУ повинна була показати їм відомості про сім'ю Авакова, освіту, місце роботи, дати службову характеристику та ін.

Ще країну-агресора цікавило чи має міністр імунітет від кримінальної юрисдикції інших держав. Потрібні були і списки співробітників поліції, які виконували свої обов'язки в той день на території диппредставництв.

У відповідь на це на своїй сторінці у Facebook Аваков заявив, що прийняв таке рішення після того, як в РФ була направлена офіційна нота з вимогою не проводити вибори Путіна в тимчасово окупованих Криму і Севастополі.

Він зазначив, що російські силовики висловили готовність допомагати ГПУ в тих випадках, коли фігурантами кримінальних справ стали громадяни РФ.

"В такому разі я готовий дати свідчення по так званій справі про перешкоджання голосуванню на виборах Путіна в обмін на екстрадицію громадянина Януковича!". Арсен Аваков

Нагадаємо, актор і засновник Студії "Квартал 95", сценарист і продюсер Володимир Зеленський нещодавно розповів про зустріч з колишнім президентом України Віктором Януковичем, якого підозрюють у державній зраді.