Які були мотиви сумнозвісного конфлікту в Керченській протоці, коли Росія напала на Україну? Свою версію подій розповів міністр оборони України Степан Полторак. На думку міністра, РФ зробила це для того, щоб офіційний Київ не зміг посилити свою угруповання в Чорному морі. Про це пише УНІАН, посилаючись на один з українських телеканалів.

Полторак підкреслив, що Україна проходила і буде проходити через Керченську протоку. Якщо вона не буде цього робити, то це буде означати, що країна відмовилася від своєї території, а значить там зможе господарювати агресор. Чудово це розуміючи і передбачаючи посилення України в Керченській протоці, Росія здійснила те, що здійснила.

"Перехід перший і другий не відрізнявся ніяк в організації і підготовці, порядку проходу, щодо планування був здійснений планово", – переконує він.

На думку міністра оборони, Російська Федерація подивилася на те, що в планах України є подальші проходи через Керченську протоку і є бажання посилити українське угруповання в Азовському морі, тому вони як раз і використовували другу спробу для того, щоб здійснити провокацію з кораблями.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Будуть і наступні проходи українських кораблів через Керченську протоку. Буде і 20, і 30, і 100, і це буде завжди, тому що Азовське море — це частина України, а Маріуполь і Бердянськ – це наші порти, це частина України, це частина нашої економіки. І ми не відмовимося від нашого права вільного проходу через Керченську протоку з дотриманням всіх міжнародних норм і права", – підкреслив глава Міноборони.

У той же Час чиновник зазначив, що якщо Україна не пройде по Керченській протоці, то це буде означати, що вона відмовляється від своєї території.

"Ні в кого немає сумніву, що частина Азовського моря є територією і Україна має право на проходження до його частини", – наголосив міністр.

Нагадаємо, Путін націлився на нові території, у Трампа напружилися: повторюється керченський сценарій?


Дії поблизу Арктики неподалік від російських баз можуть обернутися для США несподіванкою.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що у соціальних мережах повідомляється, що терористи на окупованій території України гинуть навіть без бойових дій.

Як повідомляв портал "Знай.uа": в метро Санкт-Петербурга невідомі розклеїли листівки з зображенням Дмитра Медведєва, який жестами показує росіянам, куди їм слід йти.

Також "Знай.uа" писав, що на щорічній прес-конференції підрахували кількість разів, коли Володимир Путін говорив відверту брехню.