28 грудня у Франції "жовті жилети", які спочатку протестували проти підвищення в країні цін на бензин, а після зажадали вийти з НАТО і ЄС, штурмували літню резиденцію Макрона. Про це повідомляє Figaro.

За даними видання, мер комуни Бормашини-ле-Мимоса, де знаходиться літня резиденція французьких президентів Форт Брегансон, повідомив, що 40 "жовтих жилетів" зробили символічну спробу штурму будівлі.

Повідомляється також, що в найближчі дні протестувальники повторять спробу. При цьому правоохоронці були готові до такого повороту, так як заклик штурмувати резиденцію був опублікований в соціальних мережах. Представники протестної акції стверджують, що Макрон "апріорі незаконно зайняв будівлю".

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Нагадаємо, експерт назвала єдиний вихід з кризи у Франції: Макрону це не сподобається.

Європейський оглядач Марі Пьюдеба заявила, що протести так званих "жовтих жилетах" будуть припинені лише після того, як керівник П'ятої Республіки остаточно складе свої повноваження, а уряд оголосить про повної реорганізації Кабміну.

Як повідомляв портал Знай.uа нова хвиля протестів "жовтих жилетах" накрила ще три міста: демонстранти вимагають відставки президента Еммануеля Макрона і нових виборів.

Маніфестації почалися в Марселі, Тулузі та Бордо. Одну з найбільших акцій організували в центрі Парижа на Монмартрі, тому поліція посилено охороняє і Версаль.

Також Знай.uа писав, що Макрон перейшов на відкриті погрози "жовтих жилетах": будуть прийняті дуже жорсткі заходи.

Уряд Франції прийматиме жорсткі заходи відносно тих осіб, які влаштовували погроми під час маніфестацій "жовтих жилетів". Таку гучну заяву на телеканалі BFM напередодні ввечері зробив президент країни Еммануель Макрон у рамках свого візиту в Чад.