Президент країни-агресора Росії Володимир Путін відзначився новим законом. Так, лідер ворога спростив порядок надання російського громадянства співвітчизникам, що проживають в країнах зі складною суспільно-політичною і економічною ситуацією, де відбуваються збройні конфлікти чи зміна політичного режиму".

Ясна річ, що під усіма цими термінами малася на увазі наша з вами батьківщина, Україна, а "співвітчизниками" Путін схильний вважати всіх, кому не лінь. Подивишся на титанічні амбіції маленького чоловічка, і здається, що весь світ він хотів би бачити Росією, а всіх людей - співвітчизниками. Коротше кажучи, Кремль, зажадавши натиснути на Україну сильніше, зібрався надавати громадянство жителям розваленого СРСР, від якого ті відмовилися кілька років тому.

Радіо Свобода пише, що Путін таким чином перетворив паспорта на зброю.

Російська Федерація неодноразово роздавала свої паспорти жителям проблемних регіонів. Так у Придністров'ї, Абхазії, Південній Осетії. Люди, які там живуть, не мають до Російської Федерації ніякого відношення. Однак отримали російські паспорти просто на тій підставі, що були громадянами СРСР. А вже потім Росія вирішила, що має повне право їх захищати від тих країн, громадянами яких вони є насправді, Молдови та Грузії.

З Україною так вже сталося в Криму після анексії цієї території її жителі отримали російські паспорти, а Росія - можливість стверджувати, що на півострові тепер живуть її, а не українські громадяни. Але хто сказав, що подібний підхід не може бути застосований до окупованих районів Донбасу? Так, для початку можна почати надавати громадянство тим, хто вже проживає на території Росії, а потім виявиться, що достатньо з'їздити найближчим прикордонного райцентру і отримати паспорт у спрощеному порядку. І через кілька років, якщо не місяців - виявиться, що на цій території більшість населення громадяни Російської Федерації і ця країна просто зобов'язана їх захищати від тієї країни, громадянами якої жителі Донбасу є насправді - Україна.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Якщо б у Москві не були впевнені в необхідності і можливості реалізувати цей план, ніхто не став би приймати новий закон і повертати російському паспорту його стару перевірену роль кремлівського зброї.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Путін забрехався про "чудо-ракети" – серійне виробництво або тільки випробування?

у Лаврова зробили убивчу заяву по дипломатичних відносинах між Росією і Великобританією - здається, Об'єднане королівство пробачило Скрипалів.

А ось батькові Путіна заборонили в'їзд в Україну, писав Знай.uа. Бо нема що таке народжувати.