Росія не збирається відпускати українських моряків, яких вона незаконно захопила під час агресії у Керченський протоці. Так МЗС Росії відповіла на спільну заяву президента Франції Еммануеля Макрона і канцлера Німеччини Ангели Меркель, в якому політики закликали до негайного звільнення затриманих українців.

Про це повідомляє прем-служба МЗС Росії на офіційному сайті.

МЗС РФ заявив, що звинувачення Берліна і Парижа на адресу Москви щодо порушень прав людини в окупованому Криму "викликають жаль" і нагадав про "безплідності спроб" поставити під сумнів правовий статус Криму і Севастополя як суб'єктів Російської Федерації. При цьому про долю затриманих моряків в заяві у відповідь ані слова.

Меркель і Макрон відзначили, що моряки повинні отримати можливість "святкувати прийдешні свята" разом зі своїми сім'ями. Нині вони ж перебувають в тюрмі Росії.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Ми вимагаємо безпечного, вільного та безперешкодного транзиту всіх кораблів у Керченській протоці і негайного і беззастережного звільнення всіх незаконно утримуваних українських моряків", - йдеться в заяві лідерів Німеччини і Франції, направленому напередодні.

Загалом у Керченській протоці Азовського моря 25 листопада Росія захопила 24 українських військових. Троє з них отримали поранення. Українців звинуватили в незаконному перетинанні кордону з Росією. Їм загрожує ув'язнення строком до 6 років. Всі полонені були заарештовані так званим "судом" у Криму, після чого їх доправили до московських СІЗО "Лефортово" і "Матроська тиша".

Нагадаємо, що ще один захоплений російськими силовиками український моряк Євген Семидоцький під час допиту ФСБ заявив, що він військовополонений.

Також "Знай.ua" писав, що до кінця 2018 року сім'ям українських моряків, захоплених Росією в районі Керченської протоки, виплатять по 100 тисяч гривень одноразової грошової допомоги.

Як повідомляв "Знай.uа", полонений український моряк плюнув в пики ФСБ-шників. Адвокат розкрив подробиці зустрічі з підзахисним.