Цькування в школі була у всі часи, і лише нещодавно отримала модне назва "Буллінг". Дитяча жорстокість часом не знає меж. Жертви буллінга – діти, які не завжди можуть постояти за себе, або ж чимось відрізняються від інших. Але часом для буллінга вибирають не ту, що епатує і сама виділяється з натовпу, а випадкову дитину. Далі починається страшне. Словесні приниження, всілякі капості, навіть побої… Бували випадки, коли школярі забивали своїх однокласників на смерть.

В Україні питанням цькування зайнялися на законодавчому рівні. Так, спікер Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон про протидію буллингу і направив його на підпис президенту Петру Порошенку.

Про це повідомляється на сайті парламенту.

Згідно із законом, під буллингом відтепер мається на увазі "психологічне, фізичне, економічне, сексуальне насилля" з боку учасників освітнього процесу, в тому числі через інтернет, що здійснюється стосовно дітей або підлітків або такою особою щодо інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого могла бути чи була завдана шкода психічному або фізичному здоров'ю потерпілого.

Раніше, Верховна Рада прийняла в цілому закон про протидію буллингу, яким вводиться адміністративна відповідальність за цькування в навчальних закладах. Буллінг в школі тепер буде обходитися батькам та їх дітям дуже дорого.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Булинг, скоєний дітьми від чотирнадцяти до шістнадцяти років, тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, які їх замінюють. Його розмір, згідно з прийнятим законом, становить від п'ятдесяти (850 грн.) до ста НМДГ (1700 грн) або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин.

Також штрафи передбачені і для працівників навчального закладу. Якщо ті приховують сам факт або вчасно не повідомляють батькам і правоохоронні органи, їм загрожуть штрафи від п'ятдесяти (850 грн.) до ста НМДГ (1700 грн) або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти відсотків заробітку.

Нагадаємо: самотність в сучасному житті. Психологи розклали по поличках всі "за" і "проти".

Нагадаємо, на прикладі випускного показали масштаби вимагання в українських школах.

Як повідомляв раніше портал Знай.uа елітний столичний ліцей потрапив у гучний скандал.

Раніше портал Знай.uа писав, що в українській школі завуч на очах у всього класу обрізала волосся неохайною учениці.