Президент Чехії Мілош Земан виступив за те, щоб Прага официально виступила проти звеличення військових злочинців Україною.

Про це написав у Twitter представник президента Чехії Іржі Овчачек.

Міністерство закордонних справ Чехії, зокрема, його голова Томаш Петршичек, "на звеличення бандерівців в Україні боязко мовчить". "Якщо б це відбувалося в Росії, будуть видавати тисячі різних заяв. Ганьба!"- йдеться далі в Twitter Овчачка.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Тим не менш, на захист України виступив міністр закордонних справ Чехії Томаш Петршичек. Він вважає, що Україна має право вирішувати сама, яким чином їй справлятися з болючими сторінками своєї історії. Про це він написав у своєму Twitter.

"Україна повинна буде сама впоратися з болючими місцями історії. Для цього вона повинна отримати необхідний час. Я про це буду говорити зі своїми колегами під час візиту в Україну на початку наступного року", - зазначив Петршичек.

Міністр закордонних справ Томаш Петрчишек також зазначив, що хотів би цю тему обговорити особисто при зустрічі з українською владою, а не говорити про неї через ЗМІ.

"Зі складними сторінками історії кожна країна повинна впоратися сама. Це не справа дипломатії оцінювати або досліджувати історію, це справа істориків", - вважає чеський міністр.

Нагадаємо, Кабмін вирішив долю безробітних: кар'єрний план, радник і оновлена реєстрація

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Держстат розповів українцям, як ті жирують: цифри цікаві, але є нюанс

Також "Знай.uа" писав, що Військовим різко піднімуть зарплати: Полторак розкрив подробиці