Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив про те, що з-за того, що Європа відмовилася голосувати за російський проект резолюції в підтримку збереження Договору про ракети середньої і меншої дальності (ДРСМД), Росія прийме "відповідні заходи", які можуть означати розміщення ракет біля кордонів Європи, кажуть в МЗС Росії.

Лавров вважає, що країни Європи не голосували за резолюцію, бо слідом за США в противагу своїм національним інтересам.

Сергій Лавров
Сергій Лавров

"Голосування по російській резолюції в підтримку збереження Договору про ракети середньої і меншої дальності. Найбільше хвилювань з приводу рішення США вийти в односторонньому порядку з цього Договору ми чули в Європі. Але весь Європейський союз проголосував проти нашої пропозиції, тобто, по суті справи, за те, щоб ДРСМД перестав існувати, і щоб над Європою знову нависла загроза розміщення американських ракет, заборонених згідно з цим Договором", - говорить міністр.

У пропагандистській програмі "Москва. Кремль. Путін" на російському ТБ міністр також вирішив додати, що "наступним кроком, звичайно ж, будуть заходи Російської Федерації".

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Це не наш вибір, але не розуміти загроз для безпеки самих європейців у столицях ЄС, напевно, не можуть", - каже Лавров. У ході голосування в п'ятницю, 21 грудня, російський документ підтримали 43 держави, при необхідних двох третинах, в той час як 48 проголосували "проти", і ще 78 вирішили утриматися.

Нагадаємо, Великобританія пробачила Росії Скрипалів: у Лаврова зробили убивче заяву

Росія і Великобританія домовилися про відновлення дипломатичних відносин, зіпсованих після отравленияРосією екс-ополоника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в Солсбері.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" У Лаврова офіційно визнали перемогу ЗСУ: від сірої зони не залишилося і сліду

У зовнішньополітичному відомстві Російської Федерації нова істерика. Так, у Лаврова незадоволені заявою радника українського президента Юрія Бірюкова про взяття на Донбасі під контроль "сірої зони".

Також Знай.uа" писав про те, що Путін роздає паперову зброю проти України: повторюється венгенский сценарій