Участь в дестабілізації діяльності провідних університетів України беруть політики, які претендують на лідерство загальноукраїнського масштабу, зокрема, кандидат в президенти та мер Львова Андрій Садовий.

Про це 10 січня 2018 року на прес-конференції на тему: «Ризики і виклики якості життя та освітніх процесів українського сьогодення», яка відбулася в УНІАН, заявив голова ВГО «Чесне слово» Володимир Омельчук.

«Нещодавно лідер об`єднання «Самопоміч» Андрій Садовий запропонував вивести українські університети у топ-500 світових вишів. Натомість, 12 жовтня 2018 року на телевізійному каналі 24, левова частка у власності якого (близько 77%) належить дружині Андрія Садового – Катерині Кіт-Садовій, вийшла телевізійна програма з абсолютно безпідставними натяками на корупцію серед керівництва Національного технічного університету КПІ. Зокрема, йшлося про корупцію в ході будівництва ЖК «Campus» та ЖК «Shelter» на території університету. Керівництво КПІ звернулося з позовом до суду щодо поширення 24 каналом неправдивої інформації про університет», - зазначив Омельчук.

Голова ВГО «Чесне слово» наголосив, що синхронно з виходом вказаної телевізійної передачі на 24 каналі, відбулося спроба незаконного силового захоплення кабінету ректора КПІ Михайла Згуровського групою озброєних молодиків на чолі з депутатом Київради від партії «Свобода» Володимиром Назаренком. Згодом до провокацій проти Згуровського долучився ще один представник ВО «Свобода» - народний депутат України Юрій Левченко.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

«Про зв’язок цих подій та їх інформаційного супроводу здогадатися неважко. 19 жовтня року на 24 каналі вийшла в ефір друга програма про ректора КПІ, в якій журналісти оприлюднили неправдиву інформацію про начебто незадекларовану власність родини ректора, повторивши вже озвучені звинувачення в корупції на адресу керівництва КПІ. Однак, жодним словом не згадали про офіційні пояснення представників КПІ, надані щодо першого сюжету, який вийшов на 24 каналі. І це саме по собі вже дуже демонстративно, оскільки засвідчує бажання каналу забезпечити інформаційну підтримку наступу проти Київського політехнічного інституту», - підкреслив голова ВГО «Чесне слово».

За словами Омельчука, 24 канал, яким володіє дружина Андрія Садового, та озброєних нападників на чолі з представниками ВО «Свобода», поєднав «ляльковод «Свободи» Ігор Кривецький, «який дуже не любить, коли його називають за кримінальним прізвиськом Пупс».

«Саме так його назвали журналісти видання «Форпост» в матеріалі «Ляльковод під боком Тягнибока. Ігор Кривецький». Свого часу Пупс змусив лідера «Самопомочі» до співпраці через постійний тиск за допомогою «ручного» громадського об`єднання «Розвиток Громади», представників якого у Львові очолює Олександр Веремеєнко з кримінальним прізвиськом «Тімофей», про що в коментарі телеканалу ЗІК розповіла Олена Живко, голова ВГО «Об`єднання добровольців». Сьогодні Пупс не лише тісно співпрацює з лідером Самопомочі в контексті діяльності власної бізнес-імперії у Львові, а й часто спільно вирішує політичні питання місцевого та загальнодержавного значення», - наголосив представник громадської організації.

Також Володимир Омельчук нагадав про скандал з аудіозаписами розмов Андрія Садового, які оприлюднив народний депутат Ігор Мосійчук. На цих записах Садовий давав вказівки збирати компромат та готувати публікації для дискредитації Катерини Гандзюк – активістки, на яку було вчинено звірячий напад з використанням сірчаною кислоти, після якого вона померла.

«Генеральна прокуратура України встановила, що голос на аудіозаписі дійсно належить Андрію Садовому, а його слова можна розцінити як образи та погрози Катерині Гандзюк. Звернення народного депутата Ігора Мосійчука та аудіозапис було долучено до кримінального провадження. Тож, як це не прикро, ми остаточно переконуємося в тому, що саме лідер об`єднання «Самопоміч» Андрій Садовий давав вказівки з дискредитації керівництва КПІ для дестабілізації роботи ВУЗу посередництвом 24 каналу. І метою такої дискредитації є аж ніяк не виведення вишу у топ-500 в світовому рейтингу, а, швидше за все, намагання примусити керівництво КПІ брати участь в брудних політичних іграх», - резюмував він.