Україна вийшла з угоди про загальні умови поставок товарів між організаціями країн-учасниць СНД.

Кабінет міністрів України підтримав вихід з даної угоди.

В уряді зазначили, що за результатами аналізу Угоди про загальні умови поставок товарів пропонується припинити його дію. Даний документ був розроблений для реалізації міждержавних торгово-економічних угод у рамках СНД і полягав під час переходу учасниць Співдружності до ринкових відносин.

Зокрема, в угоді зазначені принципи укладання, внесення змін та розірвання торгово-економічних угод із зазначенням обсягів, конкретних постачальників, термінів поставки і закріплення конкретних постачальників за конкретними покупцями, що неприпустимо в умовах ринкової економіки.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

За словами урядовців, угода, раніше підписана між країнами вже давно застраріла та не відповідає сучасним реаліям в рамка торгово-кономічних відносин.

Угоду підписували ще в 1992 році.

Нагадаємо,

Білорусь постраждала через обмеження на торгівлю з Україною Популярні товари опинились під забороною.

Рішення про такі заходи було затверджено в рамках Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі.

У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі пояснили, що причиною стала нечесна конкурентна боротьба на українському ринку, яку вели білоруські виробники.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Україні скоротила експорт цукру до Європи. Найбільше вітчизняного продукту купували Узбекистан, Азербайджан, Лівія.

Також Знай.ua писав, що беручи приклад з європейських країн, Україна за два роки може заборонити використання пластикових пакетів. Це звісно ж призведе до здорожчання упаковки та попиту на папір.

Дивіться: Що купують інші держави в України